Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde uyuşturucu trafiğini kesmek amacıyla yürüttüğü başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Haziran ayı boyunca titizlikle sürdürülen saha operasyonları ve teknik takipler sonucunda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 324 kişi hakkında adli süreç başlatıldı.

Operasyonlarda ele geçirilenler arasında 6 bin 744 gram skunk, 4 bin 642 gram esrar, 570 gram kokain, 175 gram metamfetamin, 71 gram bonzai, 3 gram eroin, 4 bin 434 adet sentetik ecza, 2 adet captagon ve 40 kök kenevir bulunuyor. Ayrıca, uyuşturucu maddelerin ayrıştırılmasında ve paketlenmesinde kullanıldığı tespit edilen 18 adet hassas terazi de emniyet güçleri tarafından muhafaza altına alındı.

Adli süreç ve cezaevi kararları
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkarılan zanlılardan 34'ü, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geriye kalan şüphelilerden 10'u hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi. Emniyet yetkilileri, gençleri ve toplumu zehirleyen bu ağlara karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.