Muğla’nın Marmaris ilçesi kıyılarında, gece saatlerinde yürekleri ağza getiren bir deniz kazası yaşandı. Kızılada mevkii açıklarında seyir halinde olan ve düzensiz göçmenleri taşıyan bot, henüz belirlenemeyen bir nedenle sulara gömüldü. Saat 20.50 sularında meydana gelen olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Arama kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığı operasyonda, denizden 15 kişi sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılanlar arasında Somali, Afganistan ve İran uyruklu şahısların bulunduğu, aralarında çocukların da yer aldığı öğrenildi. Sağlık ekiplerine teslim edilen iki çocuğun tedavisine hastanede devam edildiği bildirildi.
Denizdeki arama çalışmalarında ne yazık ki bir düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede kayıp olduğu değerlendirilen iki kişiyi bulmak için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü yoğun arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

Ekiplerin bölgedeki mücadelesi sürüyor
Olayın ardından bölgeye ulaşan ekipler, hem denizden hem de havadan tarama yaparak kayıp şahıslara ulaşmaya çalışıyor. Gece karanlığında zorlu şartlar altında gerçekleştirilen operasyon, bölgedeki güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla devam ederken, kazanın kesin çıkış nedenine ilişkin başlatılan inceleme de sürüyor.