Madran Dağı’nda korkutan yangın: Ekipler alevlerle mücadele ediyor

Aydın’ın Çine ilçesinde öğleden sonra başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı; havadan ve karadan yoğun müdahale devam ediyor.

Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan Madran Dağı mevkisinde bugün saat 15.00 sularında henüz belirlenemeyen bir sebeple orman yangını başladı. Kavşit Mahallesi yakınlarında yükselen dumanları fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda orman işletme ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Madran Dağı’nda korkutan yangın: Ekipler alevlerle mücadele ediyor

Bölgede etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar, alevlerin kısa sürede geniş bir alana yayılmasına neden oldu. Yangının kontrol altına alınması amacıyla havadan 4 helikopter ve 2 uçak ile sortiler yapılırken, karadan da yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Madran Dağı’nda korkutan yangın: Ekipler alevlerle mücadele ediyor

Zorlu arazi şartlarında mücadele sürüyor

Yangın söndürme çalışmalarında 17 arazöz, 5 su tankeri ve 3 dozerin yanı sıra 127 personel görev alıyor. Ekipler, yangının daha fazla büyümesini engellemek ve yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına almak için büyük bir gayret gösteriyor. Bölgedeki soğutma ve söndürme faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER