Afyonkarahisar'da alevler bağ evlerine sıçradı: Ekipler seferber oldu

Bayraktepe Mezarlığı çevresinde başlayıp rüzgarın şiddetiyle geniş bir alana yayılan yangın, iki bağ evinde hasara yol açtı.

Afyonkarahisar'da öğle saatlerinde Bayraktepe Mezarlığı yakınlarındaki engebeli arazide aniden yükselen dumanlar, kısa sürede büyük bir yangına dönüştü. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, bölgedeki rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyerek Kocatepe beldesinin Bağlar mevkisine kadar ulaştı.

Afyonkarahisar'da alevler bağ evlerine sıçradı: Ekipler seferber oldu

Alevlerin tehdit ettiği bölgede, büyük bir kısmı otluk alan olan geniş bir arazi zarar görürken, yangın güzergahında bulunan iki bağ evi de alevlerin hedefi oldu. Ayrıca bölgedeki çok sayıda ağaç da yangından olumsuz etkilendi.

Afyonkarahisar'da alevler bağ evlerine sıçradı: Ekipler seferber oldu

Havadan ve karadan müdahale sürüyor

İhbar üzerine bölgeye vakit kaybetmeden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, itfaiye birimleri ve ilgili diğer kurtarma ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına alabilmek için karadan yoğun bir çalışma yürüten ekiplere, söndürme helikopteri de havadan destek veriyor. Bölgedeki soğutma ve söndürme çalışmaları, alevlerin daha fazla alana yayılmaması için titizlikle devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER