İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yaptığı açıklamalar ve bilirkişiyle ilgili sözleri gerekçesiyle başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Partililer İmamoğlu'na destek için adliye çevresinde yoğunluk oluştururken, adliye önündeki meydanda polis araçları ve TOMA'lar yer aldı, zırhlı araçlar konuşlandırıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nda saat 09.50’de başlayan ifadesine avukatları Kemal Polat, Mehmet Pehlivan ve Nusret Yılmaz eşlik etti.
İmamoğlu’nun ifadesinin saat 11.15 itibarıyla tamamlandığı, avukatlarının savunmalarına geçildiği öğrenildi.

BARİKATLARLA KAPATTILAR
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifade vermek için geldiği Çağlayan Adliyesi’ndeki koridorlar barikatlarla kapatıldı. İmamoğlu’nun ifadesi öncesi içeri alınmak için bekleyen avukatlar tepki gösterdi. Adliye koridorlarında “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. Milletvekilleri zorla içeri girdi. Yaklaşık 1 saatlik bekleyişin ardından barikatlar açıldı.
ADLİYE KORİDORLARI DOLDU
Belediye Başkanları, avukatlar ve milletvekilleri savcılık odası önündeki bekleyişini sürdürüyor.
İMAMOĞLU VE YAVAŞ KONUŞUYOR
İmamoğlu'nun ifadesinin tamamlanmasının ardından Çağlayan Adliyesi'nin önünde açıklamalarda bulunuyor
İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
Burada olmayan siyasi parti yok. İfade ederim ki bugün burada bütün siyasi partiler adaletin savunması için adaletin tesisi için bize destek olmaya geldiler.Çünkü 16 milyonun temsilcisi böyle bir ifade vermemeliydi. Bugünkü mesele geleceğimiz meselesidir. Yargının siyallaşması ve yargıya siyasetin meselesidir.
Kurulan kumpasın geldiği sonuçtur. Hedefin ne olduğu bellidir. Yargı tacizi yaşıyoruz. Ama yılmıyoruz. Esenyurt'ta başalayan ve Özer'in sabah saatlerinde evinden alınıp hapse atılması Beşiktaş'ta Rıza Akpolat'ın tutuklanması süreciyle beraber yargıyı dizayn etme sürecine devam ediyorlar.
Her bir siyasi partiye bu şanlı devletin bekası için her birine teşekkür ediyorum. Elbette benim siyasi yol arkadaşlarım burada. Her daim yanımızsda olan partililerimize teşekkür ediyorum.
31 Marttan sonra Türkiye'nin birinci partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere nasıl müdahale edildiğini hep beraber yaşadık. Burada toplanan insanlara müdahale çabalarını görüyoruz.
Polislerimizle halkımızı karşı karşıya getiren aklı kınıyorum.
İBB Başkanı İmamoğlu'nun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamaları şu şekilde:
SİLİVRİ'Yİ KAPATALIM
Öncelikle size geçmiş olsun diyorum. Hukuk her daim hakim olmalı. Türkiye'yi açık hava cezaevine çevirmek istiyorlar. Bundan sonra kim olursa olsun yazdığı yazıdan dolayı tutuklanmayacak.
Biz iktidar olduktan sonra gelin Silivri'yi kapatalım.
Yorumlar
Kalan Karakter: