Zeytindostu Derneği Kaliteli Zeytinyağını Anlattı

Zeytinyağı sektörünün önde gelen STK’larından Zeytindostu Derneği zeytinyağı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladığı eğitimlerini sürdürüyor.

26 Haziran 2019 - 10:48

Deli Dane Türk Lezzet Müzesi’nde Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fügen Özkaya, yönetim kurulu üyeleri Dr. Dilşen Oktay ve Atilla Totoş tarafından verilen eğitimde kaliteli üretim, küçük yaştan itibaren verilen eğitimin önemi, zeytinyağının sağlık değeri ve markalaşma süreçleri anlatıldı, bahçeden sofraya zeytinyağı kalite sürecini etkileyen faktörler tartışıldı. Uygulamalı zeytinyağı tadımının da yapıldığı eğitimde gıda eşleştirmesi ve aşçıların bu konudaki rolü üzerinde de duruldu.

Aşçıların rolü

Gıda eşleşmesinin, yiyeceklerin içinde bulunan lezzet bileşenlerinin birbiriyle uyumlu olması, birbirini tamamlaması hali olarak tanımlayan Prof. Dr. Fügen Özkaya, farklı niteliklerdeki zeytinyağlarının uyumlu olacağı yiyeceklerin belirlenmesinde yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de çalışma yürütülmesinin önemine değindi.  Özkaya şunları söyledi;

“Tarhana çorbasının olmazsa olmazı sarımsak ve nane gibi, barbunyanın maydanozu, baklanın dereotu gibi. Deneyimli ve hassas bir damağa sahip olan aşçılar da müşterilerine üst düzey lezzetleri sunabilmek için hazırladıkları yemeklerin bileşenlerinin uyumuna dikkat ederler. Bu bağlamda ispanya, İtalya gibi ülkelerde yapıldığı gibi ülkemizde de farklı niteliklere sahip zeytinyağlarının hangi yiyeceklerle/yemeklerle uyumlu olacağına yönelik çalışmaların deneyimli aşçılarla ve uzman kişilerce gerçekleştirilmesi önemlidir.”

Bu haber 608 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()