Yukarıköy’e nazar boncuğu geliyor

Narlıdere Belediyesi, ilçenin tarihi dokusunu korumak için hayata geçirdiği Yukarıköy Projesi’ne entegre olan alana, yeni bir meydan, yaya yolu ve dinlenme alanı kazandırıyor.

31 Ocak 2023 - 10:43

Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri Yukarıköy Mahallesi’nde sürdürülen ‘Yukarıköy Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’nde sona gelinirken, Narlıdere Belediyesi bölgeye yeni bir yaşam alanı daha kazandırıyor. Belediye; Yukarıköy Restorasyon bölgesinde bulunan alana yeni bir meydan, yaya yolu ve dinlenme bölümlerinin bulunduğu bir nefes alanı yaratıyor. Çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarının gerçekleştirileceği, meyve ağaçlarıyla donatılacak alan, Yukarıköy Projesi’ne değer katacak. Bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Yukarıköy Restorasyonu’na entegre olacak alanın, projenin nazar boncuğu olacağını söyledi.

YUKARIKÖY, TURİZMDE BAŞROL OYNAYACAK

Hayata geçirdikleri proje ile Yukarıköy’ün geleneksel yerleşim dokusuna sahip çıktıklarını dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Yukarıköy, İzmir’de bir benzeri olmayan bir yer. Gerek tarihi dokusuyla gerekse de burada yaşayan yerli halkıyla geçmişin izlerini korumaya devam ediyor. Biz de bu projeyle bölgeye ve kültürümüze sahip çıkıyor, Narlıdere’nin tarihini geleceğe taşıyoruz. Restorasyonların büyük ölçüde bittiği ve çevre düzenlemelerinin yapıldığı projemize şimdi de bir nazar boncuğu kazandırıyoruz. Yukarıköy ile entegre olan alana güzel bir meydan, yaya yolu ve dinlenme alanı yapıyoruz. Dünya turizm trendlerinin değiştiği bu günlerde ilçemizi günübirlik turizmin en önemli aktörlerinden biri yapacağız. Yukarıköy de bu hedefimizde başrol oynayacak. Bunu yaparken de turizmin yarattığı olumlu iklimden yerel halkın faydalanmasını sağlayacağız. Sürdürülebilirlik ve yerelden kalkınma anlayışıyla kentin turizmini güçlendirecek ve bölge sakinlerine daha iyi bir yaşam sunacağız” diye konuştu. 

Bu haber 330 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()