YÜCEL’DEN CUMHUR İTTİFAKINA SERT 9 EYLÜL YANITI

“BU KÖTÜ NİYETLİ UCUZ SİYASETTİR”

04 Mayıs 2020 - 12:11

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, her yıl Mayıs ayının 3. gününü Dünya İzmirliler günü olarak kutlamak istediklerini açıklaması üzerine, Cumhur ittifakı ortaklarından gelen ağır eleştirilere yanıt verdi.

Yücel, İzmir Büyükşehir belediyemizin kent ve İzmirliler için yaptığı veya yapmayı düşündüğü her projeyi sadece eleştirmek ve olumsuz bir algı yaratma çabasıyla çalışan AKP ve yancı ortağı MHP, bu ucuz siyaset anlayışının İzmirliler nezdinde bir karşılık bulmadığını ne zaman anlayacak merak ediyoruz? diye konuştu. Yücel yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

ATATÜRK’ÜN İSMİNİ SİLENLER BİZE 9 EYLÜL DERSİ VEREMEZ

İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer İzmir için tanıtım amaçlayan bir proje yapmayı düşündüğünü açıkladı. Bu projeyle bir gün boyunca tüm dünya da İzmir’in konuşulması hedefleniyor, Sayın Soyer’de bunu anlatıyor. AKP’lilerin ve yancı ortak MHP’lilerin bu söylemi alıp evirip, çevirip 9 Eylül’e denk tutmasını, neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor. 9 Eylül hem İzmir’in hem de Türkiye’nin kurtuluş günü, gururu, onuru ve en büyük milli günlerinden birisidir. 9 Eylül’ü, İzmir için yapılacak bir tanıtım günüyle denk tutmaya çalışan zihniyet, tam da AKP’ye ve yancı ortağına yaraşan bir zihniyettir. Daha düne kadar, 9 Eylül’de de anmaktan gurur duyduğumuz ve bu vatanı bizlere armağan eden kurtarıcımız Atatürk’ün ismini okullardan, statlardan, “Türkiye Cumhuriyeti”  ibaresini devlet kurumlarının isimlerinden kaldıran AKP’liler ve bunlar olurken sus pus olan küçük ortak MHP’liler, sakın 9 Eylül gününü kullanarak İzmirlilerin kırmızı çizgileriyle oynamaya ve bize 9 Eylül dersi vermeye kalkmasın. Bu, iktidar ortaklarının daha önce yapmaya çalıştıkları kötü niyetli algı operasyonlarının bir örneğidir ve İzmirliler nezdinde bu ucuz siyaset girişiminin bir karşılığı yoktur. Bunu ne zaman anlayacaklar merak ediyoruz?

Yücel,” İzmirliler günü adı altında ve tanıtım amaçlı bir projeyi beğenmeyenler, eleştirenler veya istemeyenler elbette olabilir. Beğenmeyenlere veya katkı koymak isteyenlere Sayın büyükşehir belediye başkanımız eminim ki saygı duyar ve dinler. Ancak bunu bir saldırıya, manasız benzetmelerle siyasete alet etmeye çalışanlar olursa, buna İzmirlilerin izin vermeyeceğini de herkesin bilmesi gerekir” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 27333 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Kadri İZDAL
    3 yıl önce
    Coğrafyanın kader olduğu gibi tarihte kaderdir. Dünya izmiri konuşacaksa 9EYLÜLtarihinin kökleri nin gücünle çıkabileceği gökleri ve hayatın doğasına uyarak İZMİR ve İZMİRLİLERE yakışan kaderin oluşturulmasını canı gönülden temenni ederim.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()