Yöndem: “Kadınlar iş yaşamında daha fazla olmalı”

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO Başkan Adayı Zeki Yöndem, kadınların daha fazla iş yaşamında olması gerektiğini ifade etti. KESİAD’ın geleneksel hale getirdiği ve her ay düzenlediği Perşembe Kahvaltısı etkinliğinde konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, kadın girişimcilere daha fazla destek verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

19 Şubat 2018 - 10:59

BatıPrefabrik’in sponsorluğunda Kemalpaşa Ramada Otel’de düzenlenen kahvaltıda, BatıPrefabrik Genel Müdürü Erdem Çotur, Kemalpaşalı sanayicilere betonarme prefabrik uygulamaları hakkında bilgi vererek örnek çalışmalarını tanıtırken, BatıPrefabrik Teknik Ofis Mühendisi Seda Konor Çentez ise betonarme prefabrik uygulamalarının teknik yönleri hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. KOSGEB Kuzey Bölge Müdürlüğü’nden KOBİ Uzmanı Enver Çakın da KOSGEB teşvikleri hakkında sanayicilere bir sunum yaptı.

Kadının adı yok

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, kadınların toplumumuzda yerinin çok gerilerde olduğunu ifade etti. Dünyada kadın erkek eşitliğinde en iyi ülkenin İzlanda olduğunu, Norveç, Finlandiya ve İsveç’in İzlanda’yı takip ederek başı çektiğini söyleyen Yöndem, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Gelişmişlik Endeksi’ne göre dünyadaki kadının iş gücüne katılım oranının yüzde 70 ile Finlandiya,yüzde 66 ile Hollanda, yüzde 62 ile İngiltere’nin önde olduğunu vurguladı. Türkiye’de ise bu katılım oranının yüzde 22 gibi çok düşük bir seviyede olduğuna dikkat çeken Yöndem,“Eğer müreffeh toplumlar seviyesine gelmek, ekonomide kalkınmak ve gelişmiş batı medeniyetleri ile aynı düzleme ulaşmak istiyorsak bu oranı ivedilikle yükseltmemiz gerekiyor. Gerek idari birimlerimizde, gerek üretimde kadınlar daha fazla istihdam edilmeli. Bu yüzde düşük olduğu sürece gerilemeye, dünyada arkadan gelmeye mahkumuz. Bir ülkede kadınların statüleri erkeklerle eş seviyeye gelmezse medeni bir ülke olamaz. Toplumda istediğimiz seviyeyi kadınlar olmadan yakalayamayız” diye konuştu.

Betonarme Prefabrik Uygulamaları

Başkan Zeki Yöndem’in ardından konuşan Batıprefabrik Genel Müdürü Erdem Çotur, Kemalpaşalı sanayicilere BatıPrefabrik firması hakkında bilgi verirken, BatıPrefabrik Teknik Ofis Mühendisi Seda Konor Çentez ise betonarme prefabrik uygulamalarının teknik yönleri hakkında sanayicileri bilgilendirdi. Günümüz inşaat dünyasındahızın ve sağlamlığın çok önemli olduğuna dikkat çeken Çentez, “Bu konuda betonarme prefabrik, normal betonarme binalara göre deprem dayanıklılığı daha fazla bir yapı sunabiliyor. Betonarme prefabrik uygulamalarımız aynı zamanda hem zamandan hem de maliyet açısından büyük avantajlar sunuyor” diye konuştu.

Etkinlik, konuk konuşmacılara plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bu haber 1429 defa okunmuştur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()