Yeni ÖSYM Başkanı Ersoy kimdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görevden aldığı ÖSYM Başkanı Prof. Aygün'ün yerine atadığı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YTÜ Matematik Bölüm Başkanı ve SP'ye yakın ESAM'ın İstanbul Şube Başkanı.

04 Ağustos 2022 - 06:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS sorularının Yediiklim Yayınları'na sızdırıldığı iddialarının ardından görevden aldığı Prof. Dr. Halis Aygün'ün yerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı olarak Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'u atadı.   

Prof. Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümü'nden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü'nde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör oldu.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy 2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yaptı. 2020'den bu yana da aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

ESAM İSTANBUL'UN BAŞKANI

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy akademisyen kimliğinin yanı sıra, Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) İstanbul Şubesi'nin başkanı. 

ESAM'ın Genel Başkanı, Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan. Saadet Partisi'nin mevcut Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak da yönetim kurulu üyelerinden. 

Bu haber 502 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()