Yediiklim Yayınevi ağız değiştirdi: Editörün konuşması Telegram'da yayınlandı

ÖSYM’de inceleme yapan DDK’nın suç duyurusu üzerine harekete geçilirken, iddiaların odağındaki yayınevinden yeni bir açıklama geldi.

04 Ağustos 2022 - 12:45

KPSS’de kopya soru skandalının ortaya çıkmasının ardından yayınevine baskın düzenlenmişti. Yediiklim Yayınevi yetkilisi “Bir iki sorumuz aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” açıklamasını yapmıştı.

TELE1'in aktardığına göre Yediiklim Yayınevi editörü olduğunu söyleyen ve yayınevinin YouTube kanalında Tarih dersi veren Ahmet Uğur Karakuza Telegramda öğrencilerine gönderdiği sesli mesajında “20-25 tane soru aynı olur mu, bizim 5-6 sorumuz birebir aynı. Onu da en iyi sizler biliyorsunuz Ben size MEB kitabından sorular atmıyor muyum? Birebir dedikleri soru MEB kitabının soruları” ifadelerini kullandı.

İddialar konusunda Milliyet’e açıklamada bulunan Yediiklim Yayınevi’nden yetkililer ise şunları söyledi: 

“KPSS’de benzer çıkan soru sayısı iddia edildiği gibi 20 tane yoktur diye tahmin ediyoruz. ÖSYM şu anda soruları inceliyor. Geçmiş yıllardaki sınavlarda da çıkan benzer sorularımız oluyordu. YKS, ALES, DGS, KPSS’de de oluyor. Farklı kurumların her sene 120 sorudan 10 tane tutturduk diye açıklamaları olur. Ama biz şu ana kadar reklam yapmadık. Ama her zaman bu yapılır, doğal bir şey bu. Soruların birebir olup olmadığına ÖSYM karar verecek. İncelemeler sonucunda biz de bir açıklama bekliyoruz.”

Bu haber 340 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()