Mehmet Ağırbaş

Mehmet Ağırbaş

İttifak Bitti mi?

24 Ekim 2018 - 11:24

Malum yerel yonetim seçimleri yaklaşıyor. Aday adayları teker teker çıkıyor er meydanına… Kiminin projeleri tamam kimisi bitirmek için harıl harıl çalışıyor. Belediye Başkan adayları yavaş yavaş kendi Meclislerinde görmek istedikleri adayları düşünürken, meclise aday olanlar hangi başkanla daha yakın çalışsak diye düşünüyor.

Sonuç, hummalı bir çalışmadır gidiyor.

Tüm adayların aklında bir soru daha var. Yerel seçimlerde ittifak olacak mı? Millet İttifakı ya da Cumhur İttifakı?

Tam da bu yazıyı yazarken, tüm kanallar altyazı geçiyor ‘245 Günlük Cumhur İttifakı Son Buldu.’

Eee peki şimdi?

Öncelikle, İttifakı bitirmek konusunda, taraflar ne kadar ciddi ona bakmak lazım. Bazen siyasiler ‘Öfke ile Kalkan Zararla oturur’(*) misali yaptıklarını söylediklerini geri alırlar. Bu noktadan sonra geri almak artık oldukça zorlaştır ama, önümüzdeki birkaç gün herşeye gebe. İki tarafta sanki bugün hiç yaşanmamış gibi haraket ederse hiç şaşırmayın.

Peki ya İttifak gerçekten bittiyse? O zaman da şu soruyu sormak lazım. Bu ittifak kökten mi bitti yoksa sadece yerel seçimler için mi? Çünkü eğer kökten ve temelli bitti ise AK Parti Meclis’te çoğunluğu kaybediyor ve İktidar artık Meclis’te yasa çıkaramaz hale geliyor. Bugünkü yonetim şeklinde çok da onemli değil gibi görünse de Meclis’te çoğunluğu kaybetmiş bir iktidar uzun soluklu olmayabilir.

Peki ya sadece yerel seçimleri kapsıyorsa?

İşte o zaman işler karışır. Seçimlerde her iki parti de aday çıkaracak ancak birbirleri eleştirmeyecek. Malum Yerel Seçimlerde eleştrinin dozu kaçarsa Genel İttifakı da etkileyebilir.

Bu senaryo Muhalefet Partilerinin işine yarar. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi bence acil bir komisyon kurmalı ve İl il ve hatta İlçe İlçe ne yapacaklarına karar vermelidir. Başkanlar ve Meclis Üyeleri ivedilikle belirlenmelidir. Tabiki İlçenin ve İlin Seçmen eğilimleri göz önüne alınarak.

Özetle bugün ne oldu?

Muhalefet Partilerinin başına talih kuşu kondu. Bakalım değerlendirebilecekler mi?

 

Sevgiyle Kalın,

 

Mehmet Ağırbaş

23.10.2018

 

(*) Öfke ile Kalkan Zarar ile oturur, Çünkü insanlarda duyguları Limbik Sistem yönetir ve beyinden tam 40.000 (Kırkbin) kez daha hızlı çalışır. Özetle Beyin dur ne yapıyorsun diyene kadar Limbik ortalığı karıştırır bile..

 

 

 

Bu yazı 5911 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar