Hasan Doğan Özen

Hasan Doğan Özen

19 MAYISI ANLAMAK

18 Mayıs 2020 - 21:28

19 Mayıs 1919 Türk Milletinin Mustafa Kemal önderliğinde Emperyalizme karşı attığı ilk adımıdır. Bu adım savaş meydanlarında kazanılan zaferle kalmamış, yepyeni modern bir devletin kurulmasına devrim ve ilkelerin hayata geçmesine ve sonsuza kadar Türk ulusunun var olmasına kadar uzanmıştır.

Büyük Atatürk bu yürüyüşün devam etmesi içinde, kendinden sonra neler olabileceğini düşünmüş ilke ve devrimlerinin ışık olmasını sağlamıştır. Çocuklara ve gençlere güvenmiştir. Söylediği her söz anlamlıdır. Bizleri düşünmeye sevk etmiş onu anlamamızı sağlamıştır.

Türk gençliği 101 yıl önce yanmış, yıkılmış bir ülkenin küllerinden yeniden doğması için  atılan bu ilk adımı başka bir değişle kendi bayramını tüm yüreği ile benliği ile kutlamalıdır. Gençliğin Büyük Atatürk’e verdiği cevapta olduğu gibi; Cumhuriyet devrimler ve Mustafa Kemal Atatürk ilkeleri  sevgisi sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir.

Türk gençliği, bilimde sanatta ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmalıdır. Bağımsızlık, demokrasi, hukukun üstünlüğüne bağlı olarak yaşamalıdır. Gençlik gerek küresel anlamda gerekse ülke ölçüsünde güncel sorunları anlamı, tartışmalı çözüm yollarını düşünmeli öneride bulunmalıdır. Gençliğimiz projeye dayalı çalışmalar yapmalı, neler yapabilirim? Sorusunu sık sık kendine sormalıdır.

Büyük Önderimizin dediği gibi Türk gençliği yorulmamak üzere yola çıktı. Yorulsalar dahi bu çizgiden bu amaçtan ayrılmayacaktır.

Karanlıkları aydınlığa çıkarmak Mustafa Kemal gençliğinin vaz geçilmez görevidir. Bizler Mustafa Kemal’in öğretmenleriyiz. Fikri Hür Vicdanı Hür, bilimin ışığından ayrılmayan gençleri yetiştirmeliyiz. Bizler çok şanslıyız çünkü tüm sorunlarımızın çözümü Atatürk’ün ışığında var. Norveç Atasözü bu düşünceyi çok güzel özetlemektedir’ Çaresiz kaldığında Atatürk gibi düşün’ – Norveç atasözü...

Türk gençliği bayramınız kutlu olsun ..

Bu yazı 1515 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Gürcan Ötegengil
    3 yıl önce
    Değerli Müdürüm Sevgili Hocam. Bu güzel yazı için çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın faydalanacağını ümit ediyorum

Son Yazılar