Evren Mahir Bal

Evren Mahir Bal

[email protected]

Kopya Dünya - Karışık Gerçeklik

15 Nisan 2019 - 06:23

Siyaset,medya ,yalan,dolan arasında sıkışan Dünyalarda kalmayın.Sığ olmayın, araştırın, çocuklarınızın nasıl bir gelecekle baş başa kalacağına onları hazırlayın. Bakın ne Dünyalar geliyor...

Kopya Dünya - Karışık Gerçeklik

Birazdan size çok farklı Dünyalardan bahsedeceğim. Şaşırmayın hemen. Evet evet şu anda bile farklı farklı Dünyalar inşa ediliyor. Bildiğin yapılıyor hatta. Yok yok yapılmışı bile var! Peki nedir bu farklı Dünyalar?

Aklımda o kadar çok anlatmak istedigim şey var ki aslında nerden başlasam ,nasıl en kısa ve özet şekilde sizinle paylaşabilsem bilemiyorum.

Mevcut Dünyanın dışında şu an Dünyanın bir kopyası yapılıyor sanal ortamda.

Çok karışık geliyor değil mi? Pes etmek yok devam ediyoruz. Nedir bu Ayna Dünya veya Kopya Dünya.

Google earth ile harita ve 3 boyutlu şekilde heryere gidip gezebiliyoruz internette. Köyüne bakmayan yoktur her halde :)

Peki telefonlarla pokemon avlayan çocuklar? Onlarıda biliyoruz. İşte hazırlanan kopya Dünya bu 2 internet ürününün karışımı-birleşimi-karışık gerçekliği. Bir telefon aracılıgıyla sokaklarda olmayan pokemonları avlayan çocuklarımız bir gözlük takarak bu kopya Dünyaya geçiş yapamaz mı? Yada bu Dünyayı göremez mi?

Sadece gözlük degiştirerek kopya Dünyaya bakmak ile bakmamak arasında basit bir geçiş olacak. Bu kopya Dünyaya, Alibaba ve Google 6 milyar dolar yatırım yapıyor ve henuz ürün ortada bile yok!

Daha basite indirgemeye çalıştığımızda çıkan sonuç şu ; Bir gözlük takarak gecebileceğiniz Kopya Dünya, sizin satın alabileceğiniz bir Dünya olacak. Bu Dünyada gezip,eğlenip,arkadaşlarınızla buluşabileceksiniz bile. Artık fiziksel ofislere ihtiyaç olmayacak mesela. Internet üzerindeki Kopya Dünyamızda bulunan ofisimiz veya iş göruşmemiz olabilecek. Sosyal medyamızda artık Kopya Dünyalarımızda olacak tabiki. Bu arada hep Kopya Dünya diyorum ama kopyalanan şeyin ne kadar çabuk çoğaltılabileceğini biliyorsunuz değil mi? Owww bu Dünyaların hepsine satılacak ürünlerde düşünülmüştür sanırım :)

‘Bir Beşiktaşlı olarak şunu da söylüyorum. Artık deplasman yooğğhhh : ) Gözlüğü takıp evde bağırıcaz.’

Peki bu gözlük ileride insanlara implant lens şeklinde yerleştirilirse? İşte bu konuyu işleyen ‘Black Mirror’ ( Kara Ayna ) dizisinde bu teknolojinin nerelere varabilecegini izleyebiliyorsunuz. Diğer güzel bir örnek dizi ise baş rolünü Anthony Hopkins’in oynadıgı ‘West World.’ Bu iki dizi de meraklıları için Kopya Dünya konusunu işleyen oldukça güzel diziler.

Size hayal gibi geliyor olabilir ama sanmıyorum bir hayale 6 milyar dolar yatırım yapacak babayiğit! Bu şirket bugün Türkiye’de olsa, değeri ile en büyük 5. firma oluyor!!! Dikkat edin henüz ortada ürün yok.

İnternetin, sosyal medyanın, cep telefonlarının ne kadar hızla ilerlediğini bir düşünün... 15 yıl önceye gidin...

‘Zeki Müren’de bizi görecek mi? ’ sorusuna sanırım bir güncelleme gelecek ve;

‘Zeki Müren’le sahneye çıkabiliyor muyuz? Bir yemek yiyebiliyor muyuz?’ sorusu yerini alacak!

Evren Mahir Bal 21/03/2019

Bu yazı 3436 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar