Volvodina TV’den Bosna Sancak Derneği’ne Ziyaret

Sırbistan Volvodina Tv İzmir Bosna Sancak Derneğ’ini ziyaret ederek İzmir ve çevresinde yaşayan Boşnaklarla röportaj gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Gül ‘Bu tip çekimler Balkanlardan Türkiye’ye göç eden ailelerle Balkanlarda kalan ailelerin bir ölçüde buluşmasını sağladığı için çok verimli oluyor.

07 Temmuz 2019 - 11:11

Volvodina TV. Altı kişilik bir ekiple geldiği Türkiye Turizminin balkanlarda tanıtılması için yaptığı çekimleri dokuz bölüm olarak yayınlayacak.

Konuklara dernek binasında kahvaltı verilmesinin ardından çekimlere geçildi.

Volvodina TV ile TİKA iş birliği sayesinde gerçekleşen çekimlerde Türk turizmine katkı sağlamasının yanında izmir ve çevresinde yaşayan Balkanlardan Türkiye ye göç eden ailelerle yapılan görüşmeler kayıt altına alınarak dokuz bölüm olarak Volvodina TV’de ‘Türk kahvesi’ adlı programda gösterileceğini ifade eden Program sorumlusu Jelena Bugarskı çekimlerle ilgili şunları söyledi;

‘TİKA’ya götürdüğümüz ‘Türk Kahvesi’ Programı projemizin Volvodina TV’de gösterileceğini ve Türkiye’nin Turizm zenginliğinin balkanlarda tanıtılmasına fayda sağladığı gibi Türkiye’ye göç eden Boşnak ailelerle yapacağımız röportajla da aileleri buluşturma imkânı bulacağız. 16.YY Türkler ‘Türk Kahvesi’ni Balkanlara getirdi. Bizlerde buradan yola çıkarak programın adını Türk Kahvesi’ yaptık. ‘Türk Kahvesi’ programı olarak İstanbul, Bursa, Çanakkale, Kapadokya çekimler yaptık. Ayrıca bu hafta da İzmir, Alaçatı, Efes, Ayvalık ta çekimler yaparak Türk turizmini tanıtmanın yanı sıra bu bölgelere Balkanlardan göç eden Boşnak ailelerle de çekimler yaparak ailelerinde bir ölçüde buluşmasını sağlıyoruz.

Türkiye, Turizm açısından çok güzel bir ülke.harika bir doğası var.

Bu çekimler esnasında sıcakkanlı insanlarla tanıştık.

İzmir ve çevresinde yaptığımız çekimlerde bizlere yardım eden İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ve Yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Sizleri de Sırbistan’a bekliyoruz.’ Dedi.

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül çekimlerle ilgili şunları söyledi;

‘Daha önce de Karadağ TV. İle TRT iş birliği ile Türkiye’nin değişik yerlerinde çekimler yaparak Karadağ’da bölümler halinde gösterildi. Biz dernek olarak bu çekimlere de katkı koyduk. Bu ve buna benzer çekimlere dernek olarak katkı koyduğumuz zaman mutlu oluyoruz. Günlerce süren çekimlerde yorgun değil mutlu oluyoruz. Bu seferde derneğimize Volvodina TV.’den bir ekip gelerek İzmir ve çevresinin Turizm açısından Balkanlarda tanıtımını yapacaklarını ve yine İzmir ve çevresinde yaşayan Sancak bölgesinden Türkiye’ye gelen Boşnak ailelerle çekimler yaparak ‘Türk Kahvesi’ programında göstereceklerini söylediler. Bizlerde Dernek olarak bu proje’nin içinde olacağımız için çok mutlu olduk. İzmir Bosna Sancak Derneği olarak Balkanlarda biliniyoruz. İzmir ve çevresinde yaşayan Boşnaklarla çekim yapmalarından dolayı çok mutlu olduk. Başta Jelena Bugarskı olmak üzere Manvel Srbin, Ksenija Siladji, Anita Savic’e ve diğer ekip üyelerine teşekkür ederiz.’ Dedi.            

 

Bu haber 819 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()