Venüs'ün kadınları bir kez daha üretici kadınlar için sahnede

Kültürpark Rotary Kulübü Döngü Kooperatifi iş birliğinde kırsaldaki kadınlara iş imkanı yaratmak üzere eski ilköğretim okulu binasının yapımını tamamlamak için “Venüs’ün Kadınları”nı bir kez daha izleyici ile buluşturdu.Geçen yıl Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde düzenlenen konserin ardından bu yıl Antalya Devlet ve Opera Bale Sanatçısı altı kadın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyiciyi büyüledi.

19 Ocak 2023 - 11:21

İzmir Kültürpark Rotary Kulübü Toplum Birliği olan Tire Kahrat Köyü’nde, Döngü Kooperatifi ile birlikte kırsaldaki kadınlara iş imkanı yaratmak üzere eski ilköğretim okulu binasında  kuracağı "Ketenden Şeyler Atölyesi"nin tadilatına destek olmak için ” Venera Ensemble” yani “Venüs’ün Kadınları” grubunu bir kez daha ağırladı. Antalya Devlet Opera ve Bale Sanatçısı 6 kişiden oluşan kadın müzik grubu bir kez daha Antalya’dan gelerek kadınlar için İzmir’de sahne aldı.

 

İlk Tarımsal AR-GE Kooperatifi olarak 2018 yılında kurulan Döngü Kooperatifi hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Derece, “Kooperatife kadim bilgiler, yeni fikirler diye başladık. Başlarken çok az şey biliyorduk. Biz keten ile ilgileniyorduk ama tarım yalnız bırakılamayacak kadar değerli bir şey..Yani tarımda şehirli insan ile kırsaldaki insan ayrı değiliz. Onlar yoksa biz de yokuz, bu farkındalığı oluşturmak ve el ele vermek için çalışıyoruz. Bugünkü bu konseri vermemizin amacı Tire kahrat Köyü’nde oluşturmaya çalıştığımız yarı mamul atölyesinin onarımı ama aslında çok daha büyük bir amaç için bir aradayız. Sanat, bir sosyal oluşum ve bir kooperatif… Sizler sanat dinleyicileri yada iyilik sever insanlar bir arada ve aynı amaç için, aslında gıdamız için toprağımız için kendi varlığımız için, çocuklarımız için bir aradayız. Bizim esas amacımız bu farkındalık. Bizi takip etmeye devam edin çünkü biz bu farkındalık için bazen konser vereceğiz, bazen şenlik düzenleyeceğiz, bazen kitap çıkaracağız. Çünkü bunun bizim asli görevimiz olduğunu düşünüyoruz çünkü gıda yoksa biz de yokuz. Topark yoksa biz de yokuz… O nedenle hepinize herkese burada bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Geçen yıl Kahrat Toplum Birliğini kurarak Döngü Koperatifi ile birlikte projeye aktif olarak dahil olan Kültürpark Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Aslı Odabaşı ise, “Venüsün Kadınları geçen yıl Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde bir konser vermişti. O konserin geliri ile okulun doğramaları yapılmıştı. Bu süreçte, Döngü Kooperatifi Atölyenin altyapı, makina ekipmanlarını temin etti. Kültürpark Rotay Kulübü olarak da okulda bir kütüphane açtık ancak binanın eski olması ve çatısının su alması nedeniyle hem kütüphane zarar görmekte hem de Atölye bir türlü devreye alınamamakta. Bu nedenle buradan toplanan bağış ile okulun çatısını yaptırmayı planlıyoruz. Aramızda olan bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Fikret Maro ise, “İnsanlık tarihi kadar eski keten tohumu Tire Kahrat Köyü’ndeki çiftçi kadınlar tarafından ekilip biçiliyor ve gün geçtikçe tarım kapasitesi de büyüyor keten tohumunun. Kültürpark Rotary Kulübü’nün Döngü Kooperatifi ile birlikte Kadim fikirlerle yeni fikirleri birleştirerek hayata geçirdiği bu üretimde birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bu haber 252 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()