Urla tek ses: “Kadına Şiddete Hayır”

Urlalı kadınlar, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikte biraraya geldi. Bu önemli günde kadınların yanında yer alan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz; “Toplumun gelişmesi kadınlara bağlıdır. Kadınların güçlü olması, toplumların güçlü olmasıdır” dedi.

26 Kasım 2019 - 18:59

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ve eşi Burcu Oğuz, Eğitmen Tülay Bayır, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve Urlalı kadınlar katıldı.

ŞİDDET UYGULAYAN ERKEĞİN MAAŞI EŞİNE VERİLECEK

Gerek eğitim programlarımız gerekse sosyal aktivitelerimiz ile kadınları güçlendirmek, şiddeti ortadan kaldırmak için mücadelemizi sürdürüyoruz diyen Başkan Oğuz; “Çalışmalarımızın merkezinde kadınların sosyal ve toplumsal statüsünün yükseltilmesi, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi yer alıyor. Ayrıca Tümbel-Sen ve Disk Genel-iş Sendikası ile yaptığımız sözleşmelerde; ‘Eşine şiddet uygulayan erkek personelin maaşının eşine verileceği’ maddesinin konulmasıyla kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz aracılığıyla; kadınların günümüz koşullarında daha sağlam adımlarla ilerlemeleri, güncel meselelerin çözümünde söz sahibi olmaları ve hayatın her alanında özgür bir birey olmaları için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Urla Kadın Kooperatifi Başkanı Düriye Kayserilioğlu tarafından ise ortak basın bildirisi okundu. Kadınlar hep bir ağızdan “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” dedi.

 

Düzenlenen etkinlikte, kadınlar şiddeti protesto etmek için ayakkabı bıraktı. Bırakılan ayakkabılar sosyal hizmetlere teslim edilip ihtiyaç sahibi kadınlara verilecek. Erkinliğin sonunda ise AKM’de açılan resim sergisi gezildi.

 

Bu haber 906 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()