Umdular da "Tamam" Diyerek İsyan Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1'inci bölge milletvekili aday adayı Kazım Umdular, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millet tamam derse çekiliriz" açıklamasına atıfta bulunarak, ekonomik göstergelerin milleti zaten tamam noktasına getirdiğini söyledi. Umdular, üretim ekonomisinin ekonomik sorunları için ilaç olabileceğinin altını çizdi.

15 Mayıs 2018 - 09:49

CHP İzmir milletvekili aday adayı Kazım Umdular, Türkiye'nin 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlere hazırlandığına dikkat çekerek, ekonomiye dair görüşlerini açıkladı. Umdular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millet tamam derse çekiliriz" açıklamasını hatırlatarak ekonomik göstergelerin milleti artık "tamam" noktasına getirdiğini ileri sürdü. "AKP iktidarında 16 yıldır kaybedilen zamanın telafisi için seçim sonrası zaman yitirilmeden üretim ekonomisine odaklanılması gerekiyor" diyen Umdular Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 16 Nisan 2018 tarihinde işgücü istatistiklerini açıkladığına da dikkat çekerek , "İşsizlik ne yazık ki yüzde 10.8 oranıyla 3 milyon 409 bin seviyesine ulaştı. Bu rakam İzmir'de Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 14 seviyelerinde. Ve kayıtlara yansıyan işsiz sayısı 250 bini aşmış durumda. Resmi rakamların yanında kayıt altına alınamayan vatandaşlarımızla birlikte işsiz sayısı 6 milyonun üzerine çıkmakta. Bu da ülkemizde her 4 gençten 1'inin işsiz olduğunu gösteriyor. Her 3 kadından 2'si iş yaşamına katılamıyor demektir"  dedi.

 

"SANAYİ VE TARIM KAN KAYBEDİYOR"

 

Sanayide Ar-Ge'ye ayrılan payın milli gelirin yüzde 1'i düzeyinde olduğunu söyleyen Kazım Umdular, bu payın en az yüzde 2'ye çıkarılması gerektiğini belirtti. Çağdaş eğitim sistemlerinde liselerin yüzde 70'inin meslek ve teknik lisesi olduğuna, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 45'i aşamadığına işaret eden Kazım Umdular, dünyanın 4.0 sanayi devrimini gerçekleştirdiğini, Türkiye'de ise sanayi ve tarımın her geçen gün biraz daha kan kaybettiğini öne sürdü. Bu alanlarda stratejilerin geliştirilemediğini ileri süren Umdular, şu ifadeleri kullandı:

 

"Örneğin 2.77 milyon hektar sulanmayan tarımsal arazimiz var. Bu alanların sulama altyapısına kavuşması durumunda yılda 3.6 milyar dolar ithalat yaptığımız yağlı tohumların üretiminde patlama olur. Tarım sektöründe 5.5 milyon olan istihdam sayısı katlanır. Bu nedenle, üretim ekonomisine ve demokratik parlamenter sisteme dayanan, sosyal hukuk devletini egemen kılacak CHP politikalarına ihtiyaç var. Sorunları onları yaratan zihniyetle çözemezsiniz, yeni bir anlayış gerekiyor. AKP'nin  16 yıldır işsizliği, adaletsizliği körükleyen ekonomi politikaları artık, tüm vatandaşlarımıza 'Tamam' dedirtiyor."

Umdular, halkın iktidarının, kamu kaynakları kullanılarak yandaş şirketlerin zenginleştirilmesiyle değil, toplumun her kesimini kucaklayan, adil, eşitlikçi, paylaşımcı sanayi ve tarıma dayalı üretim ve istihdam politikalarının 24 Haziran'dan itibaren yaşama geçmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Bu haber 1932 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()