Ülke Yangın Yeri

İktidarın mazbatayı vermemek için türlü oyunlara başvurmasını eleştiren CHP Sözcüsü Öztrak, “Baktılar Yıldırım sandıktan bir türlü çıkmıyor, bu sefer bütün sandıkların sayılmasını istediler” dedi.

16 Nisan 2019 - 08:29

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmemesi ve ekonomik krize dair açıklamalarda bulundu. Öztrak, “İktidar oyların sayılmasını istemiyor. İktidarın derdi milleti oy sayımlarıyla oyalayarak her gün derinleşen ekonomik krizi unutturmak. Kazandığımız oyları da çaldırtmayız” dedi.

Tekrar sayımın hukuksuz olduğunu vurgulayan Öztrak, “YSK’nin geçmiş hükümleri görmezden gelmesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntıdır. Nitekim iktidarın saltanat kayığı olan yandaş gazetelerde YSK üyelerin boy boy resimleri teşir edilmiştir. Ben bu medyayı uyarıyorum. En son bu iş yapıldığında danıştay’da kan dökülmüştür” diye konuştu.

Siyasi iktidarın YSK’ye baskı yaptığını kaydeden Öztrak, “Bunların derdi sayım değil. YSK’nin neyi reddettiğini hiç dikkate almadan terminaldeki oyları sayanların sayının 12’den 2’ye indirilmesine karar verdi. YSK’nin kararına rağmen bunlar neyin peşindedir” ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN CANINI YAKMAYIN

Maltepe’de tekrar sayılması istenen sandık sayısının 400 olduğunu, bu durumun işi yokuşa sürmek anlamına geldiğinin altını çizen CHP Sözcüsü, şöyle devam etti: “İktidar oyların sayılmasını istemiyor. İktidarın derdi milleti oy sayımlarıyla oyalayarak her gün derinleşen ekonomik krizi unutturmak. İktidarı uyarıyoruz. Çünkü bizler devlette çalışmış insanlarız. Tecrübeliyiz. Bu tür belirsizliklere artık ekonominin tahammülü kalmamıştır. İnsanların canını yakmayın.” 

SAYIMI BİTİREMEDİLER

Resmi işsiz sayısının 8 milyona çıktığını dile getiren Faik Öztrak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “31 Mart’ta oyların yüzde 98’ini 7 saatte sayanlar, İstanbul’daki oy sayımını 15 günde bitiremediler. Bu bize sayım bitirilmesin diye özel bir çaba gösterildiğini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: birgün.net
Bu haber 886 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()