Ukrayna: Savaş sonrası ülkenin kalkınması için 750 milyar dolar gerekli

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, savaş sonrası ülkesinin kalkınabilmesi için 750 milyar dolar gerektiğini söyledi.

05 Temmuz 2022 - 11:59

İsviçre'nin Lugano kentinde düzenlenen Ukrayna Kalkınma Konferansı'na katılan Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal dün yaptığı açıklamada, ülkenin yeniden inşa maliyetinin 750 milyar dolar olarak tahmin edildiğini söyledi.

Ukrayna Başbakanı Şmıgal, Rusya'nın operasyonunun başladığı 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'daki altyapı zararının 100 milyar doları bulduğunu belirterek, Ukrayna'nın yeniden inşa edilebilmesi için kalkınma planı uygulanması gerektiğini kaydetti. Şmıgal, söz konusu kalkınma planı için 750 milyar dolar gerektiğini belirterek, "Bu yenilenme planı için lazım olan parayı kim ödeyecek?" ifadesini kullandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen toplantıda yaptığı açıklamada, “Savaşın başlangıcından bu yana, AB, Ukrayna’ya yaklaşık 6,2 milyar avro değerinde mali destekte bulundu. Daha fazlası da gelecek” demişti.

Bu haber 240 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()