Uğur Mumcu, Güzelbahçe'de unutulmadı

Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

25 Ocak 2021 - 12:57

Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümünün yasakların olduğu güne denk gelmesi nedeniyle bugün andıklarını söylen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Uğur Mumcu kalemini satmayan, Atatürk ilke ve devrimlerine inanmış ilkeli bir gazeteciydi. Uğur Mumcu’nun yıllar önce yazdıkları, söyledikleri tek tek gerçekleşiyor. Bu nedenle Uğur Mumcu’nun ne kadar ileri görüşlü, devrimci, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olduğu bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetin bölünmez bütünlüğünü korumak için demokrasiden, Atatürk’ten, cumhuriyetten, laiklikten yana olan herkesin ona sahip çıkması gerekmektedir. Bu sebeple Uğur Mumcu’lar ve devrimci aydınları anmak ve anlamak bizlere bir görevden ziyade, bizler için vicdanımızın borcudur. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi şartları sebebiyle bugün anmamızı gerçekleştirdik. Uğur’lar Olsun tüm aydınlığı savunanlara. Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlığını koruduğu sürece Uğur Mumcu ve onun gibi demokrasi şehidi olanlar asla unutulmayacak. Uğur Mumcu gerçek gazeteciydi, yurtseverdi, devrimciydi, Atatürkçüydü. Saygı ve özlemle anıyorum” diye konuştu.

 Tören, katılımcıların ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu anıtına bırakmalarıyla sona erdi.

 

Bu haber 559 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()