Uğur Mumcu, Çeşme'de, heykeli başında anıldı

Araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28. yıldönümünde, Çeşme'deki heykeli başında anıldı.

25 Ocak 2021 - 17:37

24 Ocak 1993 yılında, Ankara'da, aracına konulan bomba ile katledilen araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28. yıldönümünde, Çeşme'de, Uğur Mumcu Parkı'ndaki heykeli başında anıldı.

Pandemi önlemleri nedeniyle kısıtlı katılımla yapılan anma törenine, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, CHP Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Mehmet Bilgiç, Emekli-Sen Çeşme İlçe Başkanı Ayşe Kırındı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

"Kendi kirli düzenlerini bizlere dayatmaya çalıştılar"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan anma töreninde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu'yu, kalleş bir saldırı sonucu aramızdan ayrılışının 28. yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz. Kemalisr devrimlerle başlayan ulusal aydınlanma sürecimiz, en başından itibaren karanlıktan beslenen gerici bir güruhun daima hedefinde olmuştur. Bu örümcek kafalı kitle, düzenledikleri hain saldırılarla, ulusal birliğimizi bozmaya, Atatürk aydınlanmasına engel olmaya, korku ve sindirme çabalarıyla, kendi kirli düzenlerini bizlere dayatmaya çalışmışlardır. Yaptıkları hain saldırılarla bizlerden kopardıkları Asteğmen Kubilay'ın, Ahmet Taner Kışlalı'nın, Muammer Aksoy'un, Bahriye Üçok'un, Uğur Mumcu'nun ve nice devrim şehidimizin, hepsinin ortak ideali; çağdaş, laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, hepsinin yol haritası da; bizleri bu hedefe ulaştıracak Atatürk Devrimleri'ydi" diye konuştu.

"Bizler, Uğur Mumcu'lar gibi aydınlık yarınlara olan inancımızla, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz"

Belediye Başkanı Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Dün olduğu gibi bugün de, Atatürk'e, İsmet Paşa'ya, Kemalist Devrimler'e düşman zevat, zaman zaman sözle, zaman zaman cesaret edebildikleri kadar eylemlerle, türlü maskelerin ardına saklanarak, Cumhuriyet'e saldırmaya devam ediyorlar. Ancak kimsenin şüphesi olmasın ki, daha ilkokul sıralarında 'varlığını Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına armağan' eden bizler, Uğur Mumcu'lar gibi aydınlık yarınlara olan inancımızla, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler Cumhuriyetçiyiz. Bizler laikiz. Anti Emperyalistiz. Tam bağımsız Türkiye'den yana, özgürlükçü, insan hakları savunucusuyuz. Bizler terörün karşısında, yobazların, hırsızların, vurguncuların düşmanıyız. 'Vurulduk ey halkım, unutma bizi' diyen Uğur Mumcu'yu, devrim şehitlerini asla unutmayacağız. Laik, tam bağımsız Türkiye hedefimizden, Mustafa Kemal'in yolundan bir adım bile sapmayacağız. 'Ekilir ekin geliriz / Ezilir un geliriz / Bir gider, bin geliriz / Beni vurmak kurtuluş mu / Kör olasın demiyorum / Kör olma da gör beni' Yaşasın Kemalizm! Yaşasın çağdaş, laik, tam bağımsız, demokratik Türkiye Cumhuriyeti."

"Şunu herkes çok iyi bilsin ki; her dönemde, karanlıkları aydınlatan bir ışık olacaktır"

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar da yaptığı konuşmada, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteci, yazar Uğr Mumcu'yu, aramızdan ayrılışının 28. yıldönümünde, bir kez daha özlemle andıklarını belirterek, "Yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan, gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca giden Uğur Mumcu, özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet'in sesi olmuştur. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk Milleti'nin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan, yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyet'i, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu'yu, katledilişinin 28. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyor, arkasından nice Uğur'lar yetiştiğini görerek, karanlığa asla geçit vermeyeceğimizi ilan ediyorum. Şunu herkes çok iyi bilsin ki; her dönemde, karanlıkları aydınlatan bir ışık olacaktır" diye konuştu. 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar'ın  konuşmalarının ardından, anma törenine katılanlar Uğur Mumcu anıtına karanfil koydular  

Bu haber 537 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()