Uğur Dündar 50. yıl belgeseli Çeşme’de

Duayen televizyon habercisi usta gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın meslek yaşamının 50. yılı belgeseli Çeşme’de gösterilecek

07 Eylül 2019 - 12:03

İmza attığı binlerce haber, unutulmaz televizyon programları ve egale edilmeyen reyting rekorlarıyla bir medya fenomeni olan Uğur Dündar’ın 50. yıla özel belgeseli Çeşme’de gösterilecek. Gösterime katılacak Uğur Dündar belgesel gösteriminin ardından bir de konuşma yapacak. Çeşme Belediyesi tarafından 6 Eylül Cuma günü saat 21:00’de Alaçatı Açık Hava Tiyatrosu’nda gösterilecek belgesel için dev LED ekran kuruluyor. Belgeselin yönetmenliğini gazeteci ve televizyoncu Gökmen Ulu yaptı.

 

82 dakika süren belgeselde Uğur Dündar’ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği ve okul yılları, ağırlıklı olarak mesleki nitelikleri ve karakteristik özellikleri anlatılıyor. Filmde Dündar’ın çarpıcı haberleri ve televizyon yayınlarından örnekler serpiştiriliyor. Bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış bazı görüntüler de ilk kez bu filmde yer alıyor. Girişte ve jenerikte Türkiye’nin evrensel değerlerinden Fazıl Say’ın “Kumru” adlı eseri yer alırken, finalde dünya çapındaki klasik müzik bestecisi Can Atilla’nın “İnanç ve Zafer” isimli eseri kullanıldı. Belgeselin anlatıcıları arasında Müjdat Gezen, Haluk Şahin, Yılmaz Özdil, Metin Akpınar, Bekir Coşkun, İlker Başbuğ, Aziz Yıldırım, Halit Kıvanç, Güneş Tecelli, Emin Çölaşan, Ferda Öngün, Mustafa Hoş, Sedef Kabaş, Mine Özbek, Orhan Baykal, Murat Ergün, Umur Bugay, Ayşenur Arslan gibi tanınmış isimler bulunuyor.

 

“Özlenen Türkiye’yi göreceğiz”

Belgesel filmin yönetmeni Gökmen Ulu, “Aslında bu belgesel, yarım asırlık meslek hayatı boyunca halkının iyiliği için yılmadan çalışan dürüst, cesur, fedakâr bir adama şükran duygusudur. Moral kaynağımız Uğur Dündar’a duyulan saygı ve sevginin tezahürüdür. Bu yapımdaki amacım dostluk ve vefa duygusunun çok ötesinde, onu rol model olarak anlatmak, bu örnek yaşam öyküsünü tarihe not düşerek gelecek nesillere aktarmaktır. Belgesel filmde Uğur Dündar’ın hayatı ile her yurttaş kendinden bir şeyler bulacak ve özlediği Türkiye’yi görecek” dedi. Ulu, belgesel filmini hiçbir maddi karşılık beklemeden yaptığını, ileride oluşacak olası gelirlerin tamamının eğitime bağışlanacağını açıkladı.

Bu haber 977 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()