Üç Fidan Urla’da Anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 47.yılında Urla’da düzenlenen program ile anıldı. Urla Kalabak Mahallesi’nde yer alan 3 Fidan Parkı’nda düzenlenen etkinlikte Gezmişler ansına parka üç ağaç dikildi.

07 Mayıs 2019 - 08:41

Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş ve Hüseyin İnan’ın kardeşi İrfan İnan’da anma programına gelerek Urlalılarla birlikte oldular. Programda yapılan konuşmaların ardından üç fidan anısına resimler önüne karanfil bırakıldı.

Programda konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz; “Köy Enstitülü bir dedenin torunu olarak 68 kuşağının hikayeleriyle büyüdüm. Bugün çok anlamlı bir gün. 68 kuşağının temsilcilerinin de burada olması bizler için onurlu ve duygu dolu. Başta üç fidan olmak üzere siz değerli yol arkadaşları bu bayrağı şerefle bu zamana kadar taşıdınız. Bizlerde bu ruhla çalışıp, bayrağı bizden sonraki nesillere devredeceğiz. Ben bir kez daha Deniz Gezmiş’i, Yusuf Aslan’ı ve Hüseyin İnan’ı rahmet ile anıyorum” dedi.

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur; “Deniz, Yusuf, Hüseyin her zaman emperyalizme karşı tam bağımsızlığı, gericiliğe karşı çağdaşlığı, sömürüye karşı eşitliği savunmuşlardır.  Üç fidanın o zamanlarda vermiş oldukları mücadele bugün işçi sınıfı ve ezilenler için örnek olmaya devam etmektedir. İdealleri ve vatan sevgileri için çıktıkları yoldan dönmeyen herkese selam olsun” şeklinde konuştu.

Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş ise ; “Kardeşim Deniz çocukluğundan beri her zaman ezilenin yanında olmuştur. İdealleri uğruna korkusuzca idama yürüdüler. İlk başlardaki tabiki de çok üzüldük fakat şimdi başımız dik ve gururluyuz. Çünkü onların tek bir isteği vardı. O da “Tam Bağımsız Türkiye”. Onlar gerçek birer vatanseverdi. Görüyoruz ki onlar hala yaşıyor ve hiç unutulmadılar. Bu anlamlı programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Bu haber 1069 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()