“Türkiye'nin Yakın Tarihinde Hayvanlar” Kitabı Raflarda

Sezai Ozan Zeybek'in kaleme aldığı “Türkiye'nin Yakın Tarihinde Hayvanlar” kitabı raflardaki yerini aldı. NotaBene Yayınları'ndan çıkan kitap, "biz kimiz?" sorusuna da alışılmamış bir cevap veriyor.

16 Mart 2020 - 18:24

“Türkiye'nin Yakın Tarihinde Hayvanlar” kitabı; hayvan-insan ilişkileri üzerinden toplum bilimlerindeki millet, aile, adalet, eşitlik, kalkınma gibi kavramları tartışmaya açarken, Türkiye yakın tarihinin çeşitli fasıllarını da başka bir gözle yeniden mercek altına alıyor.
 
Başıboş köpekler, yurt dışından getirilen inekler, orman zararlısı ilan edilen keçiler, zehir soluyan solucanlar, çalışmayı reddeden arılar, asker edilen hayvanlar gibi farklı temalar ve failler üzerinden mekânsal ilişkilere, Türkiye siyasetine, ekolojiye odaklanan kitapta, her bir hayvanın hikâyesi yaşadığımız dünyanın başka bir yüzünü gösteriyor.
 
NotaBene Yayınları tarafından basılan 208 sayfalık “Türkiye'nin Yakın Tarihinde Hayvanlar” kitabı 25 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.

 

Notabene Yayınları Hakkında
 
Kendini kolektif bir düşünsel mekân olarak tanımlayan NotaBene Yayınları 2010 yılında kurulmuştur. NotaBene'yi fevkalade önemli kılan şey, toplumsal muhalefetin düşünsel olarak köklü bir yenilenme ihtiyacına yanıt arayışıdır. Ayrıca bu toprakların yazarlarına öncelik tanımak, yeni çalışmaları, yeni yazarları elden geldiğince özendirmek, kolektif çalışmaları artırmak, muhalefetin gündemini düşünsel olarak beslemek de amaçları arasındadır. Bu arayış sadece kuramsal alanla sınırlı kalmayıp, güncel politikadan, edebiyata, sanata, çocuk kitaplarına dek yaşamın her alanını kapsama çabasını içermektedir. NotaBene'nin sadece yayın çizgisi değil, okurlarla kurduğu bağ da alternatif bir mecrada gelişmiştir. Yayın dünyasında giderek artan tekelleşmeye karşı, piyasa koşullarına teslim olmamak için NotaBene tarafından kurulan bir abonelik ağı ile, 2010'dan bu yana binlerce kişi NotaBene'ye abone olmuştur. Bu sayede NotaBene aboneleri sadece avantajlı koşullarda kitap edinmekle kalmayıp, bir yandan kuramsal/politik/edebi eser ve tartışmaları daha düzenli bir biçimde izleme olanağına kavuşurken, diğer yandan da alternatif bir yayın kurumunun oluşumuna destek vermiştir. NotaBene'nin okuyucularıyla birlikte çıktığı bu ortak yolculuk kendini her daim yenileyerek sürecektir.

Bu haber 8169 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız
Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()