TÜRKİYE'DE BİR İLK, 'DİJİTAL SINIF'

Bornova Belediyesi tarafından bir ilke imza atılarak 'Dijital Sınıf'kuruldu ve Bornovalı ortaokul ve lise öğrencileri bu uygulamadan tamamen ücretsiz olarak yararlanabilecek. Öte yandan bu sistem engelli öğrencilere de uzaktan eğitim sağlayacak

05 Aralık 2019 - 20:54

-Türkiye'de bir ilk olan, 2019'un En İyi Vizyon Projesi seçilen ve Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Dijital Sınıf' projesinin  lansman toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven katıldı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ,  Eğitimde fırsat eşitliğinin yararlanmasına katkı sağlayacak çok önemli bir çalışmaya imza atıklarını belirtti. İduğ, "Dijital Sınıf aynı zamanda eğitimdeki engelleri de kaldıracak" dedi. 


'TÜM ENGELLİLERE ARMAĞANIMIZ OLSUN'
Projelerinin  çok olduğunu ve  ama dijitalleşmenin de  çağın gereği olduğunu ifade eden Başkan İduğ, "Biz önce belediyemizde,  imar konusunda dijitalleştik artık belediyemizin sitesine girdiğiniz de imar olup olmadığını görüyorsunuz. Ben 47 yaşında doktora yapmaya karar verdim, karşıma bir çok kaynak, kitap çıktı ama onların nasıl toparlayacağımı bilemedim, daha sonra da  Oktay Hoca ile tanıştım ve beni eğitti.Bu projede de o nedenle kendisinden yardım istedim, o bir matematik profesörü.  Türkiye'de üniversite sınavında  40 matematik sorusunun sadece 2'sinin  çözebildiğini gördüm. Türkiye üretecek, gelişecek, matematik bilmeyen biri nasıl ticaret yapacak? Üretip, gelişmemiz,  40 sorudan ikisini çözen çocuklarımızla  mümkün değil. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızdan şunu rica ediyorum;  'Bu proje Bornovalı 55 bin kişiye ücretsiz ama bunun tüm İzmir'e oradan da Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz.  Öte yandan 8, 10 milyon engellimiz bulunuyor,  dershaneyi onların evlerine getirmeyi hedefledim. Ben bu projeyi tüm Türkiye'deki engellilere armağan ediyorum. Biz bu konulara bürokratlarımızla eğilmeye devam edeceğiz. Ben 68 aracın geldiği  gün bizi izlemeye devam edin demiştim. Bir çok projemizle karşınızda olacağız" diye konuştu. 

SOYER: ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ'
Oldukça vizyonel ve efektif bir proje olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Başkanım çok efektif ve vizyonel bir proje ortaya koymuş.  Diliyorum ki bu proje sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de yaygınlaşır ve  daha fazla çocuğumuza ulaşır.  Biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi. 


İDUĞ'DAN SOYER'E BÜYÜK SÜRPRİZ
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, bir de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir sürpriz gerçekleştirerek, 33 yıl önce çevirisini yaptığı 'Geri Döneceğiz'isimli kitabı armağan etti. 
Çok duygulanan Başkan Soyer, "Öğrencilik yıllarımda Filistinli mülteci kadınlarla ilgili bir kitap çevirmiştim. Pek baskısı da yoktu ama başkanımız bulup ortaya çıkarmış. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
Kurulduğu 2003 yılından bugüne binlerce öğrenciye hizmet veren Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde (BELGEM), uzaktan eğitim dönemine geçiliyor. İnternet üzerinden eğitim imkanı sunulan Dijital Sınıf'ta ders zili, Bornova'da oturan ve Bornova'da eğitim gören 60 bine yakın öğrenci için çalıyor. Su ve Teknoloji Demeği Bilim Kurulu üyelerince 'Dijital Belediyecilik ve Sosyal Sorumluluk' kategorisinde 'Türkiye'nin En İyi Vizyon Projesi' seçilen Dijital Sınıf ile eğitimdeki engellerin kaldırılarak fırsat eşitliği yaratılması hedefleniyor.

7 GÜN 24 SAAT ERİŞİM
htt://dijialsinif.bornova.bel.tr. adresinden erişim sağlanacak Dijital Sınıf'tan 6 ile 12. sınıf arasındaki ortaokul ve lise öğrencileri yararlanabilecek. Öğrenciler, uzaktan erişim tekniğine dayalı Dijital Sınıfa kendilerine ait program şifreleri ile bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından günün her saati ulaşabilecek. Dersleri izleyebilecek, alıştırma sorularını indirip çözebilecek. Destekleyici bir eğitim modeli olan sistemde, deneme sınavları da olacak. LGS'ye hazırlanan 8. sınıflar ile SYS ve AYS'ye girecek 12. sınıflara özel canlı yayınlar olacak. Öğrenciler, eğitmenlere soru sorabilecek. Veliler de aynı site üzerinden öğrencilerin başarı grafiğini takip edebilecek.

İŞARET DİLİYLE ANLATIM
Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyumlu içeriklerin yer alacağı Proje ile dershane, engelli öğrencilerin evlerine götürülmüş olacak. Uzman eğitmenler tarafından hazırlanan toplam 3 bin 700 saatlik eğitim videosu, işitme engelli öğrencilerin yararlanması için işaret diline de çevrilecek.
NASIL KAYIT OLUNACAK?
Dijital Sınıftan yararlanmak isteyen öğrencilerin ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenim belgesi ile Bornova Belediyesi'nin aşağıda belirtilen merkezlerinden kayıt yaptırması gerekiyor.Kayıt yapmak isteyenler Çamdibi BELGEM Dershanesi,  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü (Taşdemirler İş Merkezi), Pınarbaşı Kültür Merkezi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi
 Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde başvurularını yapabilecek.  
Projeye katkı koymak isteyen vatandaşlar, Bornova Belediyesi'nin açtığı şartlı bağış hesabına(TR 6 000 1200 9714 0000 70000 21 numaralı Halk Bankası Bornova Şubesi) bağış yapabilecek.
Bornova Belediyesi Basın Bürosu İletişim Numarası: Telefon: O (232) 999 29 29

Bu haber 1418 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()