Turizmciler Rus Heyetle Dalaman'da Bir Araya Geldi

Ülkenin sağlık turizm potansiyelini ve termal zenginliklerini yerinde tanıtılması amacıyla ülkeye gelen yaklaşık 30 kişilik Rus Heyet, Dalaman’da Türk turizmcilerle bir araya geldi. Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) tarafından organize edilen etkinlikte Rus Heyet’e, Türkiye’nin sağlık turizm potansiyeli ve Dalaman Bölgesi’ndeki termal zenginlikler hakkında bilgi verildi

20 Şubat 2019 - 00:24

Etkinlik kapsamında, Rus Heyet ve Türk turizmciler, Termal Turizmde İşbirliği Toplantısı’nı gerçekleştirerek, karşılıklı B2B görüşmeler gerçekleştirdi. 

TESTUD tarafından gerçekleştirilen organizasyonun ilk ayağı Dalaman’da yapıldı. Rus Heyetin yanı sıra, Türk turizmcilerin de ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında Termal Turizmde İşbirliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Tarık Aksoy ve Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da katılım gösterdi.

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otel’de yapılan toplantıda, Türkiye’nin termal SPA ve sağlıklı yaşam turizminin anlatıldığı Rus Heyete, Dalaman Bölgesi’ndeki termal zenginlikler ve bölgenin zengin termal sularının hangi hastalıklara iyi geldiği hakkında bilgi verildi. 

Daha sonra Rusya’daki termal tesis, hastane, fizik tedavi merkezleri, doktor, estetik merkezleri ve basın mensubu temsilcilerinden oluşan Rus Heyet ile Türk turizmciler B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye’deki tesisler ve sağlık uygulamalarının başarılarının anlatıldığı ikili görüşmeler, iş birlikteliklerinin oluşmasına da imkan sağladı.

Organizasyonun, Türkiye’yi sadece deniz turizmi olarak gören Ruslara, ülkenin termal zenginliklerini ve şifa dağıtan suların kalitesini tanıtmak amacıyla önem arz ettiğini dile getiren Yılık, aynı zamanda organizasyonun Dalaman Bölgesi’nin sağlık turizmine katkı sağlayacağını söyledi. Son yıllarda Dalaman Bölgesi’ndeki turizm gelirlerinin giderek arttığına dikkat çeken Yılık, bölgenin proje aşamasındaki kaplıca tesisleriyle birlikte sağlık turizminde de daha fazla gelir elde edeceğine inandıklarını kaydetti. Yılık, bu bağlamda gerçekleştirdikleri organizasyonun Dalaman Bölgesi’ne de katkı sağlayacağını söyledi.

Yılık, organizasyonun devamındaki günlerde Rus Heyetin Dalaman, Balçova, Çeşme, İzmir ve İstanbul’da bulunan termal tesisler ve sağlık merkezlerinde incelemelerde bulunacağını bildirdi.

Bu haber 948 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()