TUNCELİ BELEDİYE MECLİSİ`NDEN ANLAMLI KARAR

Tunceli Belediyesi Munzur Vadisi’nin jeopark olması için önemli ve anlamlı bir adım attı. Tunceli Belediye Meclisi, Belediye bünyesinde “Jeopark Birimi” oluşturulması kararı aldı. Tunceli Belediyesi, Odamız ile 24-25 Eylül tarihleri arasında Tunceli Belediyesi Konferans Salonu’nda ortaklaşa gerçekleştirilecek olan “Munzur Vadisinin Jeopark Potansiyeli ve Jeoturizm Çalıştayı’ndan önce belediye bünyesinde “Jeopark” birimi oluşturacak.

10 Eylül 2019 - 13:34

Munzur Vadisi’nin sahip olduğu flora ve faunanın yanı sıra, jeolojik, jeomorfolojik, tektonik, karstik alanların UNESCO kriterleri çerçevesinde tespit edilerek tescil edilmesi, korunarak gelecek nesillere aktarılması, bugün ise insanlığın hizmetine “jeoturizm” yoluyla sunularak bölge insanın ekonomik kalkınmasına destek verilmesi amacıyla başlatılan projenin Tunceli Belediyesinin kurumsal yapısı altında yürütülmesini sağladı. Munzur Vadisinin Jeopark statüsüne kavuşturularak korunması yönünde alınan bu anlamlı karar dolayısıyla Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih MAÇOĞLU’nun şahsında tüm belediye meclisini tebrik ediyoruz.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası “81 İl’de 81 Jeopark” projesi kapsamında, yerel yönetimlerin kendi bölgelerinde yer alan çevresel kaynak ve varlıklara sahip çıkan tüm yaklaşım ve çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz.

Bu haber 883 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()