Trump'tan Tehdit: Türkiye Kürtleri Vurursa

Suriye sınırında Arap ülkelerinin katılımıyla 20 millik tampon bölge oluşturulması formülünü yineleyen ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz" ifadelerini kullandı. İlk yanıt Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi: "Stratejik ittifaka uygun davranmanızı bekliyoruz..."

14 Ocak 2019 - 08:50

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabı aracılığıyla Suriye ve Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik olası askeri harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, Suriye sınırına 20 millik (yaklaşık 32 kilometrelik) bir ‘güvenli bölge’ kurulmasını önerdi. Türkiye’ye yönelik açıklama da yapan Trump “Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye’yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge kuracağız. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum” dedi.

KALIN: ÖLÜMCÜL BİR HATA

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı’na yanıt verdi. Kalın, “Suriyeli Kürtleri, ABD’nin terör listesinde bulunan PKK ve onun Suriye kolu PYD ile eş tutmak ölümcül bir hatadır” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin Kürtleri ve Suriyelileri terör tehditlerine karşı koruyacağını’ söyleyen Kalın, “Sayın Trump, teröristler sizin müttefikiniz olamaz” dedi. ‘Türkiye’nin, ABD’nin stratejik ittifaka uygun davranmasını ve bu ittifakın terör propagandası tarafından gölgelenmemesini beklediğini’ kaydeden Kalın, “DAEŞ, PKK, PYD ve YPG arasında fark yok.  Türkiye tüm bu örgütlere karşı savaşmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

Bu haber 1787 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()