Trump'ın son talimatı: BAE'ye alüminyumda gümrük tarifeleri kaldırıldı

Trump ofisteki son kararını vererek, BAE'ye alüminyumda gümrük tarifeleri kaldırdı.

20 Ocak 2021 - 22:42

Giden ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) alüminyum ithalat tarifelerinin çoğunu 3 Şubat'tan itibaren kaldırarak Joe Biden'ın göreve başlamasından birkaç dakika önce son talimatını verdi.

Gümrük tarifelerinin kaldırılması, iki ülkenin BAE'den ithalatı sınırlandıran kotaları uygulama konusunda anlaşmaya varması sonrasında geldi.

Trump yönetimi, 2018'de Kanada ve Meksika dahil olmak üzere birkaç istisna dışında ülkeye tüm alüminyum ithalatlarına yüzde 10 gümrük vergisi getirmişti.

Trump gümrük vergilerinin kaldırıldığını duyuran açıklamasında, Washington ile Abu Dabi arasında var olan önemli güvenlik ilişkisini vurguladı. Trump, "Birleşik Arap Emirlikleri'nden alüminyum eşya ithalatının artık ulusal güvenliği bozmayacağını belirledim ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni tarifenin dışında bırakmaya karar verdim" dedi.

Alüminyum ithalatına uygulanan yüzde 10'luk gümrük vergileri, Mart 2018'de Trump yönetimi tarafından Avustralya, Arjantin, Brezilya, Kanada, Meksika, Güney Kore ve AB dışındaki tüm ülkelerden çelik ithalatına yüzde 25'lik yüksek bir vergi olarak getirildi.

ABD, diğer ülkelerin "ticaret anlaşmalarını kötüye kullandığını" iddia ederek bu adımı atmıştı. Kanada ve Meksika, ABD ile yeni bir ticaret anlaşması imzaladıktan sonra 2019'da tarifeler listesinden kalıcı olarak çıkarıldı.

Bu haber 422 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()