TOKİ' den Günlük 56 bin TL

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) vatandaşların açtığı davalar sonucu günde 56 bin lira tazminat ödediği ve son sekiz yılda ödenen tazminat 145 milyon lirayı bulduğu öğrenildi.

07 Aralık 2018 - 11:38

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) hesaplarının ele alındığı TBMM KİT Komisyonu'nda, kurumun günde 56 bin lira tazminat ödediği ortaya çıktı. Son 8 yılda ödenen tazminat 145 milyon lirayı buldu. TOKİ, yaptığı konutları “geç ve eksik” teslim edince, binlerce vatandaşın açtığı tazminat davaları ile karşılaştı ve davalardan büyük bölümünü de kaybetti. Şimdiye kadar açılan 26 bin 412 tazminat davasından, 22 bin 707'si TOKİ aleyhine sonuçlandı.

Sözcü’den Veli Toprak'ın haberine göre, yaptığı konutları "geç ve eksik" teslim edince binlerce vatandaşın açtığı tazminat davaları ile karşılaşan kurum bu davaların büyük bölümünü de kaybetti.

26 bin 412 tazminat davasından, 22 bin 707’si TOKİ aleyhine sonuçlandı.

TOKİ hesaplarının ele alındığı TBMM KİT Komisyonu’nda konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şimdiye kadar açılan 26 bin 412 tazminat davasından, 22 bin 707’si TOKİ aleyhine sonuçlandığını söyledi.

TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er ise, yalnızca “Açılan tazminat davası sayısı düşüyor” karşılığını vermekle yetindi.

Kaynak: Sözcü
Bu haber 1381 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()