Tohum Takas Şenliği’nde 300 bin fide dağıtılacak

Seferihisar’da “Başka bir tarım mümkün” projesi kapsamında, 2011 yılından itibaren hizmet veren Can Yücel Tohum Merkezi’nde üretilen yerel fideler Tohum Takas Şenliği’nde Türkiye’nin birbirinden farklı bölgelerinden gelen vatandaşlara dağıtılacak.

19 Mayıs 2022 - 10:20

2011 yılında Tohum Takas Şenlikleri’ni başlatan ve Türkiye’ye yayılmasına öncülük eden Seferihisar Belediyesi, yerel tohumun yaşaması için çalışmaya devam ediyor; yerel tohumun sürdürülebilirliğini arttırmak amacıyla 11.’si düzenlenecek Tohum Takas Şenliği 21 Mayıs Cumartesi günü Türkiye’nin her yerinden davet edilen belediyelerin katılımlarıyla gerçekleşecek. Edirne, Ereğli, Bodrum, Menteşe, Honaz, Ödemiş, Hatay Büyükşehir, Bornova, Kemalpaşa, Buca ve Efes Selçuk Belediyelerinin katılacağı şenlikte tüm belediyeler kendi stantlarında şehirlerinde ürettikleri atalık tohumları sergileyecek. 

“Tohumun değerini bir kez daha anladık”

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; “Bu hikayeye Tunç Başkanımız ile birlikte kaybolmaya yüz tutmuş tohumları bir yerde biriktirip gelecek nesillere taşıyalım diyerek başladık. Yerel tohumun sürdürülebilirliği için tohum takas şenlikleri düzenledik ve pandemi sürecine kadar devam ettik. Pandemi dolayısıyla düzenleyemediğimiz tohum takas şenlikleri yerine vatandaşımıza 150 bin fide dağıttık. Tarımsal kalkınmanın böylesine önemli olduğunu gördüğümüz bugünlerde tohumun değerini bir kez daha anladık. 2022 yılında yeniden yüz yüze buluşacağımız Tohum Takas Şenliği’mize tüm hemşerilerimi bekliyorum” dedi.

Program boyunca Seferihisar Belediyesi’nin 4. Uluslararası Resim Çalıştayı kapsamında düzenlenen Baskı Resim Festivali eserleri de sergilenecek. 

Ayrıca şenlikte Shukar Muzika ve Funniest Maestro gruplarının konser etkinlikleri gerçekleşecek.

 

Bu haber 365 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()