TKP' liler yasağa rağmen yürüdü

TKP' nin 29 Ekim dolayısıyla İstanbul' da yapacağını duyurduğu "Halk ve Cumhuriyet düşmanlarına karşı yürüyoruz" eylemi polis tarafından engellenmek istendi.

29 Ekim 2020 - 20:29

16.00 civarında bir araya gelen TKP' lilerin önü polis tarafından kesilerek yapmak istedikleri eylemin "kanunsuz" olduğu söylendi.

"Kahrolsun saltanat", "Yaşasın Cumhuriyet", "Eşitlik özgürlük sosyalizmde", "Cumhuriyet için yaşasın sosyalizm" sloganlarının atıldığı eylemde,engellemelere rağmen bir araya gelen grup basın açıklaması yaptı.

Konuşmasında "Yürüyemezsiniz dediler, buradayız" diyen TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam, yaptığı açıklamada cumhuriyet için, aydınlanma için, eşitlik ve özgürlük için sokakta olduklarını dile getirdi.

İnam, "'Sokağa çıkmayın, siyaset yapmayın yürümeyin.' İktidar da böyle söylüyor, muhalefet de böyle söylüyor. Bugün sokakta komünistler cumhuriyete sahip çıkıyor, çıkmaya da devam edecek. Biz mücadeleyi büyüteceğiz, sosyalist bir cumhuriyeti kuracağız. Emekçilerin, işçilerin, öğrencilerin kadınların cumhuriyeti kurulacak, sosyalist cumhuriyet kurulacak. Bugün burada yürüyenler sosyalist cumhuriyeti kuracak olan emekçiler, kadınlar. Bugün yürüyüşe izin vermeyenler, biz sosyalist cumhuriyeti kurduğumuzda kaçacak delik arayacaklar, koşarak kaçacaklar bu ülkeden. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın sosyalizm" dedi.

Bu haber 3605 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()