TGC: "Türkiye Bu Ayıptan Kurtarılmalıdır"

TGC, Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi eski yazarlarıyla görüştü.

15 Haziran 2019 - 13:27

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti cezaevindeki tutuklu gazetecilere ziyaretlerini sürdürüyor. TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş ve Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı Kocaeli Kandıra’daki 1 No.’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne giderek tutuklu Cumhuriyet Gazetesi eski yazarlarıyla görüştü.

Kandıra Kapalı Cezaevi’nde kalan Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart ve Hakan Kara ile yapılan görüşmelerden sonra TGC Başkanı Turgay Olcayto şu açıklamayı yaptı:“Cumhuriyet davasında daha önce haklarında tahliye kararı çıkan ancak İstinaf Mahkemesi’nin kararıyla Yargıtay’a başvuruları engellenen ve kalan infazını yeniden çekmek üzere cezaevine konulan meslektaşlarımız umuyoruz ki Yargı Reform Tasarısının TBMM’ye gelmesi ile birlikte özgürlüklerine kavuşacaklar. Cezaevinde arkadaşlarımızı moralli görmek bizi sevindirdi. Her platformda söylediğimiz gibi bir kez daha yineliyoruz: Gazetecilik suç değildir. Türkiye bu ayıptan kurtarılmalıdır.” 

Kaynak: evrensel.net
Bu haber 527 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()