Tercan’a büyük onur…

İzmir turizminin önemli isimlerinden olan Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, İzmir Ticaret Odası bünyesinde çalışacak Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine seçildi.

02 Aralık 2022 - 10:55

İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu tarafından alınan karardan büyük onur duyduğunu kaydeden Bülent Tercan, ‘ 5174 sayılı TOBB kanunu çerçevesinde oluşturulan kurulda tüm bilgi ve birikimim ile hizmet vermeye gayret edeceğim. Hem turizmci hem sanayici kimliğim ile kentin ekonomik, ticari ve sınai kalkınmasına katkı koymak adına önerilerimi ifade edeceğim. İzmir’in hem turizm alanında hem de sanayide özellikle ara eleman bulamama konularında büyük sorunları var. Başta başkanımız Mahmut Özgener olmak üzere tüm İZTO yönetimine bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederim’ dedi.

Turizmde hak ettiğimiz yerde değiliz

İzmir’in önemli sorunları bulunduğuna dikkat çeken Tercan, ‘Turizm konusunda sahip olunan tüm turistlik değerlere rağmen pastadan hak ettiğimiz payı alamamamız can acıtıyor. Komşumuz Yunanistan’da hatta Türkiye’de bile İzmir’deki turizm potansiyellerinin çok daha azına sahip şehirlerin beş kat fazla turizm gelirine sahip olması, sıkıntıları uzun süredir dile getirdiğimiz halde çözüm yolunda ilgililerce adım atılmaması kabul edilebilir bir durum değil. Yüksek İstişare Kurulu’ndaki çalışmalarımızla kent turizmini canlandıracak adımların atılmasına vesile olmak istiyorum’ diye konuştu.

Kalifiye eleman sıkıntısı

Mesleki eğitim konusundaki eksikliklere de değinen Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Turizmin yanısıra aileden gelme bir sanayici olarak yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısını da sık sık gündeme getireceğim.

İzmir sanayisinin en büyük sorunlarının başında yetişmiş eleman sıkıntısı geliyor. Biz kendi firmamızda meslek eğitim kursları düzenleyerek, kursiyerlere burs ve iş imkanları sunarak bu sorunla mücadele ediyoruz. Ancak bu sıkıntının kökten giderilmesi için meslek eğitiminin özendirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekiyor. Çocuklarını doktor, mühendis, bankacı gibi mesleklerde yetiştirmek isteyen ailelerin de meslek eğitimimin önemini anlamaları ve gelecekte getireceği kazanımları fark etmeleri lazım. Bu hedeflere hizmet edecek fikirleri gündeme getirmek ve Yüksek İstişare Kurulu aracılığıyla çözüm yolları aramak düşüncesindeyim’

Bu haber 133 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()