Terapi Bahçesi Bornova Belediyesi’ne emanet

Engelli bireylerin hareket kabiliyetlerini arttırmak ve sosyal yaşamın içinde daha çok yer alabilmeleri sağlamak amacıyla kurulan ve Türkiye’nin en büyük özel alanlarından biri olan ‘Terapi Bahçesi’ Bornova Belediyesi’ne emanet edildi. Karacaoğlan Mahallesi’nde bulunan ve Erke Özel Sporcular Spor Kulübü Derneği tarafından inşa edilen 4 bin 500 metrekare alandaki parkın bakımı ve çalıştırılması, yapılan bağış protokolünün ardından Bornova Belediyesi tarafından yürütülmeye başlanacak.

05 Mart 2020 - 12:13

Engellilere yönelik gösterdikleri hassasiyet nedeniyle ilgili protokole birlikte imza attıkları Erke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu Banu Kavalar’a teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Toplumumuzda her 10 kişiden biri engelli ancak ne yazık ki onları sosyal yaşamda göremiyoruz. Sizler tarafından hazırlanan bu alanı korumak, geliştirmek ve daha güvenli hale getirmek artık bizim görevimiz. Bornova Belediyesi olarak bu bağışı sevinerek kabul ediyor ve bu tarz bağışların artmasını temenni ediyorum. Tüm Bornovalılara hayırlı olsun” diye konuştu. 

 

Engelsiz bir Bornova 

 

Bornova Belediyesinin engellilerin toplumsal yaşama katılması için özel gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan İduğ, “Çoğu sokağa çıkamayan engelli vatandaşlarımız için projeler üretiyoruz. Bunlardan biri de Dijital Sınıf  projemiz. Bu projeden özellikle engelli öğrencilerimiz daha fazla yararlanacak, evlerinde internet üzerinden eğitim hizmeti alacak. Bunun için 55-60 bin öğrenciye hizmet edecek bir portal kurduk. Şu an 10 bin sayısına ulaştık. Ayrıca Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezimiz ile de çift yıldızlı Kırmızı Bayrak aldık. Bu, engelli vatandaşların ulaşılabilirlik kriterlerini gösteriyor. Türkiye’de bu bayrağı almaya hak kazanan 62. yer olduk. 3. yıldızı da almak için çalışıyoruz. Engelli kişilerin de hepimiz gibi rahat yaşayabileceği alanlar yaratmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engelsiz bir Bornova yaratacağız”dedi. 

 

 

Gönül rahatlığıyla devrediyoruz

 

1 milyon 200 bin lira yatırım yaptıkları parkı gönül rahatlığı ile Bornova Belediyesi’ne devrettiklerini ifade eden Banu Kavalar, “Bu projede yurt dışında örnekleri olan bir çalışmaydı. Burası için çok emek harcadık. İzmir’de başka böyle bir alan yok. İstiyoruz ki engelli çocuklar bu parkı doyasıya kullanabilsin. Bornova Belediyesi’nin burayı iyi bir şekilde koruyacağına eminiz”diye konuştu.

 

2020/03/2020-03-05-12-16-04.jpg
2020/03/2020-03-05-12-16-08.jpg
2020/03/2020-03-05-12-16-12.jpg
2020/03/2020-03-05-12-16-16.jpg
Bu haber 826 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()