Tenisci Melisa Ercan: “Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak istiyorum”

21-28 Temmuz tarihleri arasında Çekya'nın Most şehrinde düzenlenen 14 Yaş Avrupa Gençler Şampiyonası'nda temsilcimiz Melisa Ercan tarihi bir başarıya imza atarak ikincilik elde etti. Turnuvanın kendisine çok fazla şey kattığını söyleyen Ercan, “Şimdi artık daha çok çalışacağım daha çok savaşacağım. Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

31 Temmuz 2019 - 12:37

2004 doğumlu Melisa Ercan 128 kişinin katıldığı 14 Yaş Avrupa Gençler Şampiyonası'nda önemli rakiplerini geçerek 2018 yılında 18 Yaş Avrupa Gençler Şampiyonası'nda finale yükselen Başak Eraydın'dan sonra Avrupa Gençler Şampiyonalarında final oynayan ikinci Türk sporcu olma unvanını elde etti. İlk turu bye geçen Ercan sırasıyla Slovenya'lı Ela Nala Milic'i 6-0, 6-3, İtalyan Anna Paradisi'yi 6-0, 6-3, İsviçreli Celine Naef'i 7-6, 6-4 yenerek çeyrek finale ulaştı. Çeyrek finalde Polonya'lı Malwina Rowinska'yı 6-3, 6-2, yarı finalde de Slovak Nikola Daubnerova'ya 3-6, 7-5, 7-5'lik setlerle üstünlük kurdu.  Avrupa Şampiyonluğu için Yunan Michaela Laki ile karşılaşan Ercan rakibine 6-3, 6-2'lik setlerle yenilerek turnuvayı ikinci olarak tamamladı.


“Hedefim ITF turnuvalarında iyi bir hazırlık döneminden sonra profesyonel turnuvalara başlamak”


Şampiyonadan 1,5 ay önce şanssız bir sakatlık yaşayan milli tenisçimiz şunları aktardı: Daha önce nasıl çalışıyorsam turnuvalara yine aynı şekilde çalıştım fakat 1,5 ay önce İspanya’da sol el bileğimden sakatlandım çok sıkı antrenmanlar yapamadım açıkçası. Hatta bir ara turnuvaya katılamayacağım diye korktum .Fakat vücudumu çok zorlamadan tedaviler alarak yine çalışmaya devam ettim. Turnuvada çok iyi maçlar yaptım. Buraya katılan bütün oyuncular çok iyi gerçekten. Ben hep inanıyordum şampiyon olacağıma. Ama final günü bilmiyorum bana ne oldu ,giremedim maça ,konsantre olamadım ve olmadı. Üzüldüm ama bu turnuvanın bana kattığı çok şey oldu. Şimdi artık daha çok çalışacağım daha çok savaşacağım. Bundan sonra hedefim ITF turnuvalarında iyi bir hazırlık dönemi geçirmek sonra profesyonel turnuvalara başlamak. Çalışmaya devam edeceğim ve Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak  istiyorum..

“Genç sporcularımız teniste çok önemli başarılara imza atacak”


Genç tenisçilerin gün geçtikçe artan başarılarından oldukça umut ve mutluluk verici olduğunu kaydeden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Geçen sene Amerika’da  gelecek vadeden birçok tenisçinin yer aldığı Orange Bowl’da şampiyon olarak ülkemizi gururlandıran Melisa Ercan yine çok önemli bir başarıya imza atarak 14 Yaş Avrupa Gençler Şampiyonası’nı ikinci olarak tamamladı. Bu başarıların genç yeteneklerimizin en iyi yerlere gelebilmesi amacıyla kurduğumuz sistemin bir ürünü olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Genç sporcularımızın teniste çok önemli başarılara imza atacağını biliyor en iyisi olabilmeleri için Spor Bakanlığımızın katkısıyla her zaman desteğimizi sürdürüyoruz. Tenis tarihimizde bu önemli ve özel başarıyı elde eden genç sporcumuz Melisa’yı yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bu haber 1060 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()