Temmuz Ayında Ne Yemeliyiz?

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği temmuz ayı sebze-meyvelerini açıkladı.

01 Temmuz 2019 - 14:05 - Güncelleme: 01 Temmuz 2019 - 14:09

İnsan sağlığı ve çevre yararını göz önünde bulundurarak mevsimsel beslenmenin önemini sürekli vurgulayan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, temmuz ayının gelmesiyle bu ayın meyve ve sebzelerini içeren görseli paylaştı.

Görselde yer alan besinler şöyle:

Meyve:

-Muz

-Karpuz

-Şeftali

-Kavun

-Kayısı

Sebze:

-Kabak

-Patlıcan

-Domates

-Biber

-Salatalık

-Mısır

-Taze fasulye

-Dolmalık biber

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yayımlanan başka bir makalede ise dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı, yeşil soğan gibi sebzelerin dört mevsim tüketilebileceği belirtildi.

Neden mevsimsel beslenmeliyiz?

Dernek yayımladığı makalede mevsimsel beslenmenin önemini şöyle açıkladı:

Mevsiminde yenen meyve ve sebzenin besleyici değeri daha fazladır: Mevsiminde yetişmemiş meyve-sebze, doğa şartlarıyla işbirliği yapılarak değil, doğayla mücadele ederek üretildiğinden, üretiminde hibrid tohum, böcek ilacı ve kimyasal gübre kullanım oranı daha fazladır. Mevsimsel besinlerin, antioksidan özellikleri daha fazladır. O mevsimde insan vücudunun ihtiyacı neyse onu karşılayacak vitamin ve mineralleri bünyesinde bulundurur.

Doğa için daha iyidir: Mevsimsel beslenerek, yerel gıdayla beslenme şansınızı artırırsınız. Gıdanız uzak mesafelerden gelmiyorsa, karbon ayak izi de düşük olur.

Daha ekonomik: Mevsiminde ekilen ve üretilen meyve ve sebzeler, doğanın katkısıyla büyür, doğaya rağmen değil. Üretilmeleri daha az girdiyle sağlanabildiğinden, daha az maliyetlidir.

2019/07/2019-07-01-14-09-15.png
Kaynak: t24.com.tr
Bu haber 1329 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()