Teknopark İzmir Avrupa'daki 10 kuruluştan birisi olarak, "accelero programı"na seçildi

Avrupa’daki iş destek organizasyonlarına yönelik açılan Accelerating Local Innovation Ecosystems in Europe (ACCELERO) Projesi kapsamında başvuru yapan 110 iş destek organizasyonu arasından seçilen Teknopark İzmir, Avrupa’daki ilk 10 organizasyondan birisi oldu.

03 Mart 2023 - 15:27

Avrupa’da gelişmekte olan inovasyon ekosistemlerini KOBİ’lere yönelik daha cazip hale getirmek için yerel ekosistemin destek yapısını güçlendirmeyi hedefleyen ACCELERO, başta Ufuk Avrupa (Horizon Europe) olmak üzere, Teknopark İzmir’in uluslararası fonlara katılımının sağlanması yönünde fırsat yaratacak.


2024 yılı Mart ayına kadar bir yıl süresince devam edecek ACCELERO kapsamındaki çalışmalar ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Teknopark İzmir tarafından yürütülen İzmir Ağ ve İnovasyon Merkezi (İzmir Network and Innovation Center (NIC) Projesi kapsamında yürütülen Accelerate İzmir Programı’nın sürdürülebilirliğine de önemli katkılar sağlanacak.

 

ACCELERO Programının Teknopark İzmir’e ve girişimcilik ekosistemine yapacağı katkıların önemini vurgulayan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, “Bir bütünün iki parçası olarak İYTE ve Teknopark İzmir’de eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik ekseninde yaptığımız çalışmalar,  ülkemizin bu kapsamda elde ettiği en önemli başarı hikayelerinden biridir. Bu kapsamda yürüttüğümüz projeler ile ülkemizin ekonomi başta olmak üzere her anlamda kalkınmasına önemli katkılar sunuyoruz. Ülkemizin en güçlü Teknoparklarından biri olan Teknopark İzmir, Accelerating Local Innovation Ecosystems in Europe (ACCELERO) Projesi kapsamında Avrupa’daki iş destek organizasyonlarına yönelik açılan çağrı kapsamında, 110 iş destek organizasyonu arasından seçilerek, Avrupa’daki ilk 10 organizasyondan birisi oldu. Teknopark İzmir bünyesinde her geçen gün elde ettiğimiz başarılara yenileri eklemenin haklı gururunu duyuyoruz. İzmir başta olmak üzere ülkemizde faaliyet gösteren girişimcilere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu başarının ülkemize ve İzmirimize hayırlı olmasını diliyor, katkı sunan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ACCELERO Projesi Temsilcisi ve İzmir NIC Projesi Üst Yöneticisi olan Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ise proje kapsamında Avrupa’daki ilk 10 organizasyon arasında yer almanın Teknopark İzmir için gururu ve önemini belirterek, şöyle konuştu: “İzmir’in girişimcilik ekosistemine ve ülkemizin bu alandaki çalışmalarına en yüksek katkıyı sunmak için önemli programların içinde olmayı önemsiyoruz. ACCELERO Programı’nın halen sürdürmekte olduğumuz, uluslararası boyutta bir hızlandırma programını olan Accelerate İzmir’i de içeren İzmir NIC dahil olmak üzere, tüm girişimcilik ve hızlandırma programlarımızın daha etkin ve üst seviyede çıktı üretmesine; ayrıca Teknopark İzmir’in alanında öncü ve lider olmasına büyük katkısı olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, ekip arkadaşlarımı da tebrik ediyorum” dedi.

Bu haber 274 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()