Tarihi Eser Kaçakçıları Yakalandı

İzmir'de kaçak kazı operasyonunda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

16 Ocak 2021 - 17:04

İzmir İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklama şöyle:

"

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince, her türlü kaçakçılığın önlenmesi maksadıyla yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde; Torbalı İlçesi Karakızlar Mahallesinde (C.G.) isimli şahsa ait zeytinlikte kaçak kazı yapıldığına yönelik ihbar alınmıştır. 

Alınan duyum üzerine; İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte  yapılan operasyonla; tarla sahibi (C.G.) ile olaya karışan (M.P.), (Ö.T.), (T.A.), (L.B.), (Y.S.), (O.Ö.), (E.A.), (İ.C.), (F.D.), (E.D.),  (V.Ö.),  (E.Ö.), (N.A.), (E.A.) ve Suriye uyruklu (M.M.) isimli şahıslar kazı bölgesi ve çevresinde yakalanmışlardır. Şüpheli (Ö.T.)’ye ait araçta yapılan aramada;

       -    (4) adet üzerinde motifler bulunan kase,

       -    (1) adet bronz yüzük,

       -    (1) adet mühür,

       -    (1) adet bronz kolye ucu,

       -    (1) adet üst kısmı haç şeklinde alt kısmı ayak ve bacak tasvirli bronz obje ve (37) adet bronz-gümüş sikke olmak üzere toplam (45) adet tarihi eser ele geçirilmiştir.

 

Şüpheliler gözaltına alınmış olup; adli işlemleri devam etmektedir. Ele geçirilen tarihi eserler Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu haber 613 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()