Tarhana Kazanları Urla’da Kaynadı

Urla Belediyesi ile S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi öncülüğünde düzenlenen Tarhana Şenliği, 13 Ekim Pazar günü Zeytinler Köy Meydanı’nda gerçekleşti.

14 Ekim 2019 - 10:16

Gelenekselleşen Tarhana Şenliği’ne Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, İlçe Jandarma Komutanı Adem Aydoğdu, İBB Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı, Belediye Meclis Üyeleri, bölge köylerin muhtarları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Şenlikte konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, köylere özgü gelenekleri devam ettirmek istediklerini belirtirken köylerle ilgili de müjde verdi. Urla’nın Batı Köylerini kapsayan büyük ve kapsamlı bir festival gerçekleştirmek istediklerini ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Başkan Oğuz konuşmasının devamında “Dar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir.Domatesten bibere, soğandan yoğurda, naneden maydanoza, buğday unundan nohuda kadar içinde onlarca çeşit malzemenin bulunduğu tarhanamız her derde deva. Ben, bu sokaklarda sizlerle birlikte büyüdüm. Soğuk kış günlerinde sıcak tarhananızı içtim. Bugün tarhanamızı yapacağız daha sonra hep birlikte o sıcacık her derde deva tarhanalarımızı içeceğiz. Ama bizim dileğimiz, bundan 10 yıl, 20 yıl sonra bütün çocuklarımız da bu köy geleneğini yaşayabilsin. Büyüklerinin ellerini öperek tarhana çorbalarını içsin istiyoruz.İsimleri her ne kadar mahalle olarak değişse de bu güzel yerlerin kendine özgü köy kültürleri devam ediyor. Ve yerel yönetimler olarak bizlerde bu değerlerimizi korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Urla Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu tarafından müzik dinletisi yapıldı. Tarhana kazanının başına geçen Başkan Oğuz, gelen misafirlere tarhana ikramında bulunarak köy halkının açtığı stantları dolaştı. 

Bu haber 945 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()