Susmayalım !!

Bugün 8.Mart “ Dünya Kadınlar Günü ” 8.Mart.1857’ de Amerika’da Kadın Tekstil işçileri “ Eşit İşe Eşit Ücret “ talebiyle başlattıkları grevde fabrikada çıkan yangında yanarak öldüler.

07 Mart 2019 - 14:55

Dünya’da örgütlü tüketici mücadelesi de 1935 yılında ABD’de kadınların öncülüğünde Detroit ve çevre illerde üretilen ve satılan pahalı, sağlıksız et ve diğer gıda maddelerinin tüketilmemesi için büyük çapta etkili  boykotlarla başladı ve bütün dünyaya yayıldı .

Yani kadınlar tarih boyunca tüm dünyada değişimin, gelişimin ve hak arama özgürlüğünün önderleri oldular.

Ancak aradan bu kadar uzun yıllar geçmesine rağmen kadınlar hala erkeklerle eşit hale gelemediler, hala hak arama mücadelesi veriyorlar ve hala şiddete uğruyorlar. Günümüzde de kadınlar sadece kadın olmaları nedeniyle öldürülüyor, cinsel taciz ve tecavüze uğruyor ve en güvende olması gereken Ailede yoğun biçimde şiddet görüyorlar. 2018 yılında 440 kadın öldürüldü, 317 kadın cinsel şiddete uğradı.

2018 yılında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün açıkladığı “ Türkiye’de kadın raporu” na göre;

Okuma-yazma bilmeyen kadın sayısı2.017.566

 Bir okul bitirmeyen 7.342.881

 İlkokul mezunu 8.627.741

 Lise mezunu 5.024.315

Üniversite mezunu 2.299.487

kadın var. Yani kadınlar eğitim hakkını da yeterince kullanamıyorlar.

Dünya Ekonomik Forumu araştırmasına göre Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği sıralamasında 144 ülke arasında 131. sırada.1926 yılında kabul edilen ve kadına yurttaş olma hakkı veren Medeni Kanun ile elde edilen haklardan geri adım atılmakta ve bu haklardan geriye giden yeni düzenlemeler yapılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle müftülere nikâh yetkisi verildi, şimdi de yoksulluk nafakasının kaldırılması için kamuoyu oluşturulmaya çalışılmakta, bir yandan da aile hukukunda arabuluculuğun zorunlu hale getirilmesinin çalışmaları yapılmaktadır.

            Sevgili kadınlar; bütün bunlar biz kadınları daha da yoksullaştırmak, Cumhuriyetle elde ettiğimiz haklarımızı elimizden almak, bizi evlerimize hapsedip anne ve eş rollerinin ötesine geçirmemek için yapılan hamlelerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti “Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi-CEDAW “ ne imza atmıştır ve sözleşme gereği verdiği taahhütleri yerine getirmekle yükümlüdür. Oysa yapılanlar ve yapılmak istenilenler uluslararası sözleşmelere aykırıdır.

SUSMAYALIM !!

HAKLARIMIZIN ELİMİZDEN ALINMASINA İZİN VERMEYELİM !!  

Biz susarsak erkek egemen anlayış biz kadınlar üzerindeki baskısını daha da artıracak, bizi siyasal ve ekonomik hayattan da silecektir. Gidişat bu yöndedir. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmada 144 ülke arasında Türkiye’nin ;

Ekonomik katılım ve fırsatta     131.

Siyasal Katılımda                      105.

Kadın Bakan sayısı açısından  139. sırada yer aldığı açıklandı.

İstatistikler göstermektedir ki kadınların iş hayatına katılımı, siyasette temsili ve kadın bakan sayısında Dünya’da en alt sıralarda yer alıyoruz. Yaklaşan Belediye ve muhtarlık seçimlerinde kadın aday neredeyse yok gibi. Siyasi partiler kadınları siyasette görmek istememekte ve 1935 yılında aldığımız seçme ve seçilme hakkımızı yok etmeye çalışmaktadırlar.

            Şubat sonu  itibariyle açlık sınırı 2.028 TL., yoksulluk sınırı 6.609 TL. ,ASGARİ ÜCRET 2.020 TL. olduğu açıklanmıştır. Anlaşılan odur ki evin ekonomisini yöneten biz kadınlar

AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAYA MAHKUM EDİLDİK!!

SEVGİLİ KADINLAR BU GİDİŞATA HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM !!

BİZİ YOK SAYMALARINA KARŞI ÇIKALIM !!

HAKLARIMIZI BİLELİM VE KULLANALIM !!

Dünya Kadınlar Günü’nde Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden ve kadın cinayetlerinde katledilen  tüm kadınlarımızı saygıyla anıyor ve ;

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sağlanana kadar,

Şiddetten arındırılmış bir toplum yaratana kadar,

Ekonomide, eğitimde,iş hayatında ve siyasette erkeklerle eşit hale gelene kadar,

 

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ,

NE YAPARSANIZ  YAPIN

BİZİ DURDURAMAYACAK VE

BİZİ TÜKETEMEYECEKSİNİZ diyoruz !!

 

TÜKODER ( Tüketiciyi Koruma Derneği )

İZMİR ŞUBESİ YÕNETIM KURULU

KADINLARI

LEYLA DEMİR

ŞİRİN TANAY

NURTEN HIZLI

FATMA SIRMALI

 

 

 

Bu haber 1018 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()