Suriyeli Çocuklar Kayıp

TBMM Mülteci Hakları Alt Komisyonu’nda sunum yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Keçe, Suriye’den gelen birçok çocuğun akıbetinin bilinmediğini söyledi.

29 Haziran 2019 - 09:58

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun Mülteci Hakları Alt Komisyonu toplantısında Suriyeli göçmenlerin sorunları masaya yatırıldı. Uzmanlar tarafından yapılan sunumlar sırasında, birçoğu dilenmek için sokaklarda olan çok sayıdaki Suriyeli çocuğun adresinin tespit edilemediği bildirildi.

Mülteci Hakları Alt Komisyonu Başkanı AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sunumu sırasında Ankara başta olmak üzere birçok ilde zorla dilendirilen Suriyeli çocukları gündeme getirdi. AKP’li Uslu, “Ankara’da dilenen yabancı çocuklar görüyorum. Bu konuda bence bir çalışma 
yapmak lazım. Elinizde yetim kalmış, öksüz kalmış sığınmacı çocuklarla ilgili bir istatistik var mı?” diye sordu.

Bunun üzerine söz alan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Hakan Keçe, “Bilmiyoruz” yanıtını verdi. Keçe, “2016 yılında Göç İdaresi’nden ülkemize gelen Suriyeli çocuklarımıza ilişkin istatistik olarak listeleri istedik. Listeler geldikten sonra il il hepsini bölüp 81 ile dağıtımlı olarak valilerimiz ve vali yardımcılarımız başkanlığında bir komisyonla bunların araştırılmasına ilişkin bir çalışma yapmalarını istedik” dedi.

Adreslerinde bulamadık

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden gelen yanıtı da paylaşan Keçe, “Gelen raporlarda şöyle bir şeyle karşılaştık, ülke içinde 
sirkülasyon çok olduğu için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verdikleri adreste birçoğuna rastlayamadık” diye konuştu.

İl il planlayamadık

Bu konudaki sorunları aşmak için çeşitli girişimlerinin olduğunu fakat başarısızlığa uğradıklarını anlatan Keçe, Suriyeli çocuklara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“İl il adres değişiklikleri, onlara ulaşmamızda bizi ciddi anlamda çok zorluyor. Onun için de bu çalışmanın sonunda dedik ki gelen veriye göre ‘kuruluş açıp kapatmadan’ tutun da onlara gidecek yardıma kadar bir plan yapıp ona göre bütçeye yazı gönderelim. Ama il il bunu planlayamadık çünkü sirkülasyon çok fazlaydı. Bunu vurgulamak istiyorum.”

Kaynak: birgun.net
Bu haber 4298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()