Süper lig yolculuğunda rakiplerini eleyerek finale çıkan iki İzmir takımımız Altay Spor Kulübü ve Altınordu Futbol Kulübü arasında oynanacak olan 26.05.2021 tarihli müsabakada, her iki takımın da İzmir altyapısından iki köklü kulüp olması ve müsabakada mu

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Karat Takı ve Mücevherat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Çalışkan oldu. İş yaşamından anekdotlar paylaşan Çalışkan, “İZTO kanalıyla İzmir için birçok fikir ürettim” dedi.

24 Mayıs 2021 - 10:58

Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, çevrimiçi olarak düzenledikleri İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’ne devam ettiklerini söyledi.

Karat Takı ve Mücevherat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Çalışkan’ı ağırlamak istediklerini söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “İş yaşamında belli bir noktaya gelen iş insanlarının kritik dönemeçlerini dinlemek hepimiz için hem faydalı oluyor hem de birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Gelenekselleştirdiğimiz bu sohbetlere devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“Sağlık koleji bitirdi ama madenci oldu”

 

Karat Takı ve Mücevherat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Çalışkan, iş yaşamına geçmeden önce eğitim hayatı ve aile yapısı hakkında bilgi verdi. Öğretmen olmak istediğini ancak babasının tercihi ile Sağlık Koleji’ne yazıldığını söyleyen Çalışkan, “Kapatılan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü içinde Ankara Sağlık Koleji’nde kaliteli bir eğitim aldım. Mecburi hizmet için kurada İzmir’i çektim, 1972’de İzmir’e geldim ve radyoloji teknisyeni olarak göreve başladım” dedi. Üniversite sınavına o dönemde girdiğini söyleyen Çalışkan, “Acil serviste nöbet tutarken bir doktorun özensizliğini görünce tıp tercihlerini değiştirdim ve maden mmmühendisliğini tercih ettim, kazandım, okudum ve bitirdim” dedi.

 

“Farklı sektörlerde iş yaptım”

 

İş yaşamının çok saçaklı olduğunu söyleyen ve İzmir’de tıp kitapları satan bir kitabevi kurduğunu söyleyen Çalışkan, “Ancak boş dönemlerim oluyordu, o boşlukta İstanbul Kapalı Çarşı’ya gidip gümüş ve taş pazarlamacılığına başladım. Malları arabaya yükleyip Türkiye’nin farklı illerinde satıyordum. Kuşadası’nda tüm arabadaki malları 1 saat içinde satınca hep oraya satış yaptım” dedi.

O dönem ithalata başlamak istediğini ancak sıkıntılar olduğunu söyleyen Çalışkan, “1989 yılında döviz büroları kuruldu ve iki tane döviz bürosu kurdum. 1993 krizi bir anda işleri büyüttü. Döviz işi diğer bütün işlerin önüne geçti” dedi.

Kuyumculuk işlerine de devam ettiğini söyleyen Çalışkan, “Amerika ve Almanya’da da şirketler kurdum. İşlerimle ilgilenirken gelen teklif ve öneriyle 1995 yılında İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi oldum” dedi.

 

“İZTO’da İzmir için çok fikir ürettim”

 

İZTO Meclis koltuğuna oturmadan İZTO Yönetim Kurulu’na girdiğini ve bu dönemde İzmir için birçok fikir ürettiğini ifade eden Çalışkan, “Ekonomi Üniversitesi’nin kuruluşunda çalıştım. Vakıf üyesi olarak görev yaptığım dönemde Üniversitenin kuruluşunda çok emek verdim. İzmir’e kaliteli bir üniversite kazandırdık. Bunun dışında da İzmir ekonomisine katkı sağlayan birçok proje geliştirdim” dedi.

Bu haber 298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()