Soyer: Çocuklarımızı daha iyi yetiştirdikçe yoksulluk da yok olacak

Seferihisar Belediyesi tarafından Ürkmez’ de hizmete alınan 100. Yıl Masal Evi ile 100. Yıl Spor Tesisi’ nin açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Masal Evi projesine sahip çıkarak devam ettirdiği için Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’ e teşekkür etti. Soyer, “İzmir genelinde 20 Masal Evi kurma hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Kasım ayında Tire, Buca ve Örnekköy’deki Masal Evlerini açmayı planlıyoruz” dedi.

25 Ekim 2020 - 13:31

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesi tarafından Ürkmez’de hizmete alınan 100. Yıl Masal Evi ile 100. Yıl Spor Tesisi’nin açılışına katıldı. Bu açılışın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Soyer, “Masal Evi projesini ilk kez Seferihisar’da hayata geçirmiştik. Burada edindiğimiz deneyimlerimiz, bu projeyi İzmir’in tamamına yayma düşüncemizi güçlendirdi. İlçe belediyelerimizin de projeyi sahiplenmesiyle İzmir’de Masal Evi sayısını artırıyoruz” dedi. İzmir genelinde 20 Masal Evi kurma hedefine her geçen gün daha da yaklaştıklarını vurgulayan Soyer, “7 Kasım’da Tire ve Buca’da iki yeni Masal Evi’ni açıyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücad ele Günü’nde ise Örnekköy’deki Masal Evi’nin açılışını planlıyoruz. Bunun haricinde Buca, Konak, Bornova, Karşıyaka, Çiğli gibi kent merkezindeki ilçelerimiz ile Kınık ve Menemen gibi merkez dışı ilçelerimizde Masal Evi projelerimiz için çalışmalarımız hızla devam ediyor” şeklinde konuştu. 

 

Fırsat eşitliği vurgusu

Masal Evi projesiyle çocuk hakları temelinde, dezavantajlı çocuk ve kadınlara fırsat eşitliği yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Soyer, “Çünkü pek çok çocuk eğitimden, sanattan, spordan mahrum kalıyor. Bu projeyle aynı zamanda küçük çocukları olduğu için çalışamayan annelere de mesleki eğitim ve istihdam imkânı yaratıyoruz. İzmir genelinde şu ana kadar açtığımız 6 Masal Evi’nde çok sayıda çalışmayan kadına mesleki eğitim verdik” dedi. 

Çocukların geleceğe hazırlanmasından daha büyük proje olamayacağını vurgulayan Soyer, “Bugün maruz kaldığımız adaletsizlik, gelir dağılımındaki uçurum ortada. Ancak biz çocuklarımızı daha iyi yetiştirdikçe, onları sanatla, kültürle, sporla buluşturdukça bütün bu adaletsizlik, yoksulluk ve ayrımcılık da gelecekte yok olacak” şeklinde konuştu.

 

Bayram sevinci

Açılışta çocukların hazırladığı gösterileri izleyen Başkan Soyer, her iki tesisin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılmasının planlandığını, pandemi nedeniyle bugüne ertelendiğini söyleyerek “Ama bugün yine çocuklarımız bize bayram sevinci yaşattı. Şimdiden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum. Bayramları çok daha büyük coşkuyla kutlayacağımız günlere kavuşacağız” dedi.

 

“Seferihisarlı hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum”

100. Yıl Spor Tesisi’nin de ücretsiz şekilde çocuk ve gençlerin spora erişimini mümkün kılacağını söyleyen Soyer, “Seferihisar Belediyesi’ne Masal Evi projemize sahip çıkması ve bu hizmetler nedeniyle teşekkür ediyor, Masal Evi ve Spor Tesisi’nin Seferihisarlı hemşerilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise Seferihisar merkezde ve Tepecik mahallesinde hayata geçirilen Masal Evlerine bugün Ürkmez Masal Evi’ni açarak bir yenisini eklediklerini söyleyerek “Çocuklarımız resim, seramik, bale, satranç ve benzeri eğitimlerle insana ve çevreye karşı duyarlı olma bilincine sahip olacaklar” dedi. 

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Yerel Hizmetler Şube Müdürü Gürhan Özata, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Başkan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin de katıldı.

Bu haber 722 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()