Soroptimistler, dostluk günü için bir araya geldi

İzmir Soroptimist Kulüpleri 3 Ekim Dünya Soroptimistlik ve Dostluk günü için İzmir Ticaret Odası Lokalinde anma töreni düzenledi.

07 Ekim 2019 - 08:53

Törene, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2.Başkanı Mine Kozlubel, Ege Toplum Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Figen Çakır, Alsancak Kulüp Başkanı Nesrin Sezer, Göztepe Soroptimist Kulübü Başkanı Buket Karadeveci, İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Mukadder Özden, Karşiyaka Soroptimist Kulübü başkanı Sema Özay, Kordon Soroptimist Kulübü Başkanı Dilek Eser ve kulüp üyeleri katıldı.

Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştiren projeler ile kadınların ve kızların yaşamlarını iyileştirmek için fırsatlar yaratan Soroptimist Kulübü üyeleri, dostluk günü için bir araya geldi. Türkiye’de otuz beş kulüpten oluşan ve bine yakın üyesiyle faaliyetlerde bulunan Soroptimist Kulubü, eğitim, sağlık, çevre, cinsiyet eşitliği ve şiddet konularında farkındalık yaratmaya devam ediyor.

İnsan haklarının sağlanması ve özellikle kadının toplumdaki yerinin yükseltilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2.Başkanı Mine Kozlubel, bütün ülkelerin soroptimistleri arasında dostluk ve beraberlik duygusuna katkı koymak için faaliyetler yürüttüklerini ifade etti. Çeşitli projelerle insanlığa hizmet ettiklerini vurgulayan Mine Kozlubel, “Kulübümüzün anlamı en iyiyi amaçlayan kız kardeşler anlamına gelmektedir. Kadınların ve genç kadınların yaşamlarına dokunmak için hepimiz bir araya geldik. Sorotopmistler olarak bir yıllık süre içinde toplamda 28 bin kadınımızın hayatına dokunduk. Bu bizler için oldukça gurur verici. Her geçen günün üstüne koyarak daha fazla kadınımızın hayatına katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.    
 

Bu haber 890 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()