Son 6 Yılda 142 Bin 298 Kız Çocuğu Doğum Yaptı

Son 6 yılda 142 bin 298 kız çocuğu doğum yapmak zorunda kaldı. 2018’de İstanbul’da sadece bir hastanede 115 çocuğun hamile olduğu saptandı ve bu durum polise bildirilmedi.

15 Haziran 2019 - 08:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Suzan Şahin, son 6 yılda 142 bin 298 kız çocuğunun doğum yapmak zorunda kaldığını belirtti. Çocuklara yönelik cinsel istismarın ve erken yaşta evliliğin araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi veren Şahin, Türkiye’nin 31 yıl önce imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin prensiplerinin uygulanmadığına vurgu yaptı.

Utanç tablosu 

CHP’li Şahin araştırma önergesinde çocuklara yönelik istismar ve şiddet eylemlerine ilişkin de şu verileri paylaştı: 

  • Son 6 yılda 142 bin 298 kız çocuğu doğum yapmak zorunda kaldı. 
  • Her gün en az 40’dan fazla çocuk anne olmaya zorlandı. 
  • 2018’de İstanbul’da sadece bir hastanede 115 çocuğun hamile olduğu saptandı ve bu durum polise bildirilmedi. 
  • 7-18 yaş grubundan çocukların %51’inin son bir yıl içinde duygusal şiddete, %43’ünün fiziksel şiddete, %23’ünün ihmale ve %3’ünün de bir biçimde cinsel istismara maruz kaldı. 

Şahin önergesinde, çocuk istismarına ilişkin istatiksel verilerin düzgün tutulmadığı için konuyla ilgili takibin zor olduğunu ve bu durumun da önleme ve iyileştirme çalışmaları yapılmasını engellediğini vurgulayarak “İstismarın önlenmesine ilişkin hükümetin herhangi bir politikası yoktur. Çocukların ruh ve beden sağlıklarının korunması, çocuğun yüksek yararının gözetilmesi amacıyla çocuklara yönelik cinsel istismarın nedenleri ve sonuçlarının araştırılması ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: evrensel.net
Bu haber 594 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()