Sivil Toplum ve Siyaset Arenasında Bir Kadın Aktivist

2014 yerel seçimlerinde ,CHP Bornova’da yapılan eğilim yoklaması sonucu meclis üyesi olan Sultan Tuzlacı, siyasetin yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleştirilen projede de gönüllü olarak yer almaya devam ediyor.

23 Aralık 2018 - 23:41

Son olarak 42 STK tarafından oluşturulan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir Valiliği Sosyal Etüd Proje Müdürlüğü ve UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) işbirliği ile gerçekleştirilen bir projede görev alan Tuzlacı heyecanını Ege Politik okurlarıyla da paylaştı. Proje dahilinde 100 kadının “saha eğitim grubu” olarak donatıldığını belirten Sultan Tuzlacı bu eğitimci ordusu ile kadınları bilinçlendirme seferberliği başlatacaklarının da müjdesini verdi. Tuzlacı, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Kadın Hakları”, “Aile içi İletişim” ve “Kadın Sağlığı” gibi alanlarda eğitimler alan gönüllülerin ihtiyaç duyulan her alanda hizmet vereceklerine de vurgu yaparak “Böylesi bir aydınlanma ordusunun neferi olmanın onuru yarınlara bırakabileceğim en değerli miras.” dedi.

Meclis üyesi olduğu süre boyunca kadınlarla ilgili bir çok projenin içinde yer aldığını belirten Sultan Tuzlacı KaDer ( Kadın Adayları Destekleme Derneği) İzmir Şubesi’nin iki dönemdir Yönetim Kurulu üyesi olmasının yanı sıra İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi" Projesi’ nin de proje yürütücüğünü yaptığını sözlerine ekledi.

Halen Maliye Bölümü 3.sınıf öğrencisi olduğunun da altını çizen Tuzlacı, aldığı  “Toplumsal Cinsiyetçi Bütçeleme” ve “Stratejik Planlama” eğitimleri ile çağdaş bir belediye anlayışının inşasına önemli katkılar koymaya devam edebileceğinin de sinyallerini verdi.

“Neden tekrar aday olmak istiyorsunuz?” sorumuza da bütün içtenliğiyle cevap veren Tuzlacı şunları söyledi : “Cumhuriyet’in aydınlık ışığında, kadın mücadelesinde gönüllü bir aktivistim.  İzmir i ve Bornova yı çok seviyorum.Yaşadığım kenti tanıyorum, sorunlarını biliyorum. Yapmak istediğim güzel projelerim var. Yaşanacak bir Bornova için varım. Sloganım: Farkındayım... Farklılık yaratmak için VARIM!”

 

 

Bu haber 4260 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Hülya Tuğbay Başağaç
    5 yıl önce
    Sevgili Sultan Tuzlacı yolunuz açık olsun. Yeni dönemde de başarılarınızın sürmesini dilerim. Çalışmalarınız kadınlarımıza yol gösterici olmaya devam edecek.
  • S.Nazik Işık
    5 yıl önce
    Başarılar dilerim, çalışkan, mücadeleci, içten, memleket sever arkadalıma.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()