" Sistem, İnsana Dair Her Şeyi Yok Saysa Da Kâr Hırsını Yok Sayamıyor"

İzmir'de aralarında Konak Kent Konseyi'nin de olduğu çok sayıda kurum düzenledikleri etkinlik ile ekolojik yıkıma karşı mücadele ve dayanışma içinde olduklarını dile getirdiler.

14 Haziran 2019 - 11:54 - Güncelleme: 14 Haziran 2019 - 11:57

Dünya Çevre Günü kapsamında, İzmir'de ortak etkinlik yapan Konak Kent Konseyi, Ege Çevre ve Yaşam Platformu, İzmir Çevre Platformu, İzmir Yaşam Alanları, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Ege ve Güney Marmara Çevre Komisyonu, çevre sorunlarına dikkat çektiler. 

 “Kentte Ekolojik Yıkıma ve Talana Karşı Dayanışma Var, Direniş Var” çağrısıyla düzenlenen etkinlik Alsancak Vapur İskelesi'nin önüne kurulan dayanışma stantları, sergi, çocuk atölyeleleri ve müzik dinletesi ile başladı. Stantları ziyaret eden İzmirlilere, çevre sorunları ve verilen mücadeleler anlatıldı. 

Ardından Ekolojik Mücadele Yürüyüşü yapıldı.  Alsancak ÖSYM önünde başlayıp iskele önünde biten yürüyüş boyunca da İzmirlilere çevre mücadelesine katılım çağrısı sürdürüldü. Yürüyüşte 'Havama Suyuma Toprağıma Dokunma', 'Nükleere İnat Yaşasın Hayat' ve 'Zehir Solumak İstemiyoruz' sloganları atılırken 'Su Haktır', 'Gökdelenler Yıkılsın Yerine Park Yapılsın', 'Rüzgar Yaşamdan Yana Essin' dövizleri de açıldı. 

Yürüyüşün sonunda Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu açılış konuşmasında, “Hasankeyf gibi tarihi ve kültürel bir değeri bile yok etmekten çekinmeyen sistem, İnsana dair her şeyi yok saysa da kâr hırsını yok sayamıyor. Kapitalizmin bu vahşetine karşı mücadeleden geri adım attığımız anda insanlığın geleceğine ihanet etmiş oluruz. Bu anlama ‘Kentte Ekolojik Yıkıma ve Talana Karşı Dayanışma Var, Direniş Var Diyoruz’” dedi.

“Demokrasi olmayan bir ülkede çevre korunamaz”

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay ise, Dünya Çevre Günü İzmir Bildirgesi'ni okudu.

Dünya Çevre Günü'nün bir kutlama değil, çevre sorunlarına, ekolojik yıkıma dikkat çekme ve mücadeleye çağrı günü olduğunun altını çizen Kınay, "Ülkemizde ve kentimizde yurttaşlarımızın yaşam alanlarını ranta ve talana karşı korumak adına yaptığı mücadeleler; çevre sorunları ile toplumsal sorunlar arasında ayrılmaz bir ilişki olduğunu, çevrenin korunmadığı bir demokrasi olamayacağı gibi, demokrasinin olmadığı bir ülkede de çevrenin korunamayacağını göstermiştir" dedi. 

Etkinlik çeşitli bölgelerden gelen çevre mücadelesinde aktif rol aktivistlerin  Açık Kürsü Forumu ve Sokak Sanatçıları Derneği'nin şarkıları ile son buldu. 

2019/06/2019-06-14-11-57-29.jpg
Bu haber 1227 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()