“Sıradışı Tarih”

Öğrencilere tarihi severek öğretmenin yollarını anlatmak ve İzmir'de gezi düzenlenebilecek tarihi mekanları tanıtmak için bir araya gelen üç farklı kurum sıradışı bir etkinte bir araya geldi. Tarih öğretmenlerinin ve tarih meraklılarının katıldığı seminer EGİAD'ta gerçekleştirildi.

10 Aralık 2018 - 13:34

Sihirli Tarih Eğitim Organizasyonu, TARKEM ve Müzakereci Arabulucular Derneği işbirliği ile düzenlenen Sıradışı Tarih ve Kültür Etkinliği çok  sayıda tarih öğretmeni, rehber ve tarih meraklısının katılımıyla Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Tarihçi-Yazar ve Yaratıcı Drama Lideri Pınar Sözer Tonga, seminerde öğrencilerde müze bilinci oluşturmanın ve tarih dersini sevdirmenin yollarını anlattı. Tarih öğretmenleri tarafından ilgiyle izlenen seminerde Tonga, örnek uygulamalar öğretmenlerin öğrencileriyle yapabilecekleri etkinlikler hakkında bilgiler verdi. TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ise, Kemeraltı'nda bulunan tarihi yapılar ve TARKEM tarafından restore edilerek yeniden kullanıma sunulacak yapılar hakkında bilgiler verdi. Müzakereci Arabulucu-Felsefe Öğretmeni İlknur Sarı da, müzakere ve arabuluculuk teknikleriyle okullarda şiddetin nasıl dönüştürülebileceğini örnek uygulamalarla anlattı. Seminere başta tarih öğretmenleri olmak üzere sosyal bilimler, ilkokul, rehberlik öğretmenleri, vakıf, dernek ve kamu kurumlarında çocuklarla kültürel konularda çalışma yapanların, kent kültürü ve tarihine ilgi duyanların, hoşgörü kenti İzmir’de fikir çatışmalarında uzlaşmayı yakalamak isteyenleri katıldığını söyleyen Tarihçi-Yazar Pınar Sözer Tonga, “Kentimizi, kültürel kimliğimizi koruyarak geleceğe taşıyabiliriz” dedi.

2018/12/2018-12-10-13-37-02.jpg
2018/12/2018-12-10-13-37-09.jpg
2018/12/2018-12-10-13-37-13.jpg
Bu haber 1657 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()